België tegen Groot-Brittannië en Nederland in de Hockey Pro League

Nu alle Belgische hockeycompetities door de coronamaatregelen tijdelijk stilliggen, hebben we gelukkig nog de FIH Hockey Pro League om naar uit te kijken! De Belgische nationale ploegen hebben in de komende dagen elk drie wedstrijden op het programma.

Zowel de Red Panthers als de Red Lions nemen het komende zaterdag 31/10 en zondag 1/11 in Ukkel op tegen Groot-Brittannië. Voor de Belgische dames wordt het een hele opgave, tegen de nummer 5 van de wereld en de regerende olympisch kampioen. Maar in de Pro League editie van vorig jaar wonnen ze in Antwerpen met 4-1 van de Britten. En met wat de jonge ploeg van Niels Thijssen in het begin van dit jaar al liet zien tegen Australië en Nieuw-Zeeland, en recenter nog tegen Duitsland, mogen de Panthers (FIH 12) deze twee wedstrijden met het nodige vertrouwen aanvatten.

Hetzelfde geldt voor de Red Lions, die als regerend wereld- en Europees kampioen, aan ’s werelds nummer 7 op papier geen klant zou moeten hebben. Maar opgelet, het Britse collectief heeft het Nederland (FIH 3) vorige dinsdag knap lastig gemaakt (NED-GBR 1-0)!

En woensdag staat voor beide teams een nieuw ‘duel der Lage Landen’ te wachten. Tegen Nederland wordt het voor de Red Panthers een nog grotere uitdaging dan tegen Groot-Brittannië. De dames van Oranje staan al jaren autoritair aan de top van het wereldhockey bij de dames. Maar zo’n derby tegen de noorderburen geeft de Belgische dames altijd een extra ‘boost’! En het wordt zeker ook een interessante graadmeter om de progressie van dit verjongde Belgische team in het afgelopen jaar te evalueren.

Bij de heren wordt het zoals steeds een duel op het scherpst van de snee, om duimen en vingers af te likken! De mannen van bondscoach Shane McLeod zullen er ongetwijfeld een erezaak van maken om deze keer opnieuw te laten zien dat ze niet voor niets op nummer 1 staan. Een niet te missen wedstrijd!

Opgelet: door de avondklok die sinds vorig weekend in Brussel wordt opgelegd, werden de aanvangsuren van beide wedstrijden tegen Nederland, met 2u30 vervroegd (zie hieronder).   

Alle wedstrijden live en gratis op Playsports en VOO Sport World!

Deze zes wedstrijden worden gespeeld op Uccle Sport. Maar spijtig genoeg mogen er door de huidige coronamaatregelen geen toeschouwers binnen. Gelukkig zenden Playsports (Telenet) en VOO Sport World de wedstrijden live en gratis voor alle Telenet en VOO klanten uit. Je hoeft dus geen abonnement te hebben op Playsports of VOO Sport om voor de Panthers en de Lions te supporteren van achter uw TV scherm!

Za 31/10 – 14:00     BEL-GBR dames
                    16:30     BEL-GBR heren

Zo 1/11 – 14:00     BEL-GBR dames
                 16:30     BEL-GBR heren

Wo 4/11 – 15:30     BEL-NED dames
                   18:00     BEL-NED heren

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie