België speelt gelijk in wedstrijd tegen Chili

De Red Panthers hebben woensdagavond in Kontich een tweede oefenwedstrijd gespeeld tegen Chili (FIH #15) ter voorbereiding van de Hockey Women’s World Cup 2018. Na de 2-0 overwinning van afgelopen maandag, speelden de speelsters van bondscoach Niels Thijsen 2-2 gelijk. Peeters die in de  7e minuut van de wedstrijd de score wist te openen na een mooie voorzet van Nelen, bracht de Belgen voor een lange tijd op voorsprong. Chili kon in het tweede kwart de gelijkmaker op strafcorner scoren.
Beide ploegen slaagden er in om elks een doelpunt te scoren in het laatste kwart. Vier minuten voor het einde kon Leclef de 2-1 scoren. Jammer voor de Panthers dat de gelijkmaker in de laatste seconden van de wedstrijd alsnog in het Belgische doel belandde.
Het was een evenwichtige wedstrijd met verschillende doelkansen voor beide ploegen.

Donderdag 5/07 spelen ze nog een derde vriendschappelijke wedstrijd tegen de Chileense dames (18:00) op het veld van Beerschot THC.

Selectie België:

Cavenaile Louise – D’Hooghe Aisling (GK) – Duquesne Tiphaine – Fobe Aline – Gerniers Alix – Hillewaert Lien – Leclef Pauline – Limauge Sophie – Nelen Barbara – Peeters Joanne – Picard Elodie (GK) – Puvrez Emma – Raes Anouk © – Sinia Emilie – Vanden Borre Stephanie – Vandermeiren Judith – Versavel Louise – Weyns Anne-Sophie.

Oefenwedstrijden:

  • 5/07: Belgium – Chili (18:00 – Beerschot)
  • 11/07: Belgium – Japan (17:00 – Adeps, Parc Oudergem)
  • 12/07: Belgium – China (17:00 – Adeps, Parc Oudergem)
  • 14/07: Belgium – Japan (17:00 – Adeps, Parc Oudergem)

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Gérard Knaepen is overleden

De “Guy Thys van het hockey”, werd ooit over hem gezegd. Onze “hockeyfamilie” verliest met het overlijden van Gérard Knaepen opnieuw één van haar trouwste dienaars. Gérard startte bij de

Lees meer »

Red Panthers vertrekken naar Spanje!

Aanstaande maandag 17 januari vertrekken onze Red Panthers naar Valencia voor hun wintertrainingskamp. Ze zullen daar blijven tot maandag 24 januari 2022. Op het programma: intensieve trainingssessies, fysieke voorbereiding en

Lees meer »