Red Lions 5s winnen zilver op EK hockey5s

Deze zaterdagochtend plaatsten de Red Lions5s onder leiding van Xavier Reckinger zich voor de finale van de EuroHockey5s Championship in het Poolse Walcz. In de halve finale versloegen ze Zwitserland met 8-2 (Biekens x2, Van Marcke x3, Duvekot x2, Sidler en Englebert).

De Belgen verzekeren zich zo van een plaats op het WK hockey5s dat in 2024 in Oman zal plaatsvinden.

In de finale ’s namiddags moesten de Belgen hun meerdere erkennen in een sterker Nederland. In de stromende regen verloren ze de wedstrijd met een 1-4 score (Esquelin) en wonnen zo de zilveren medaille.

 

BELGIË NEEMT DEEL AAN ALLEREERSTE EK HOCKEY5s

Onder leiding van Xavier Reckinger zal een Belgisch herenteam ons land vertegenwoordigen op het allereerste EK Hockey5s (EuroHockey5s Championship), dat van 6 tot 9 juli zal plaatsvinden in het Poolse Walcz. Dit tornooi geldt tevens ook als kwalificatietornooi voor het allereerste Hockey5s WK dat in januari 2024 zal plaatsvinden in Oman.

Hockey5s is een redelijk nieuwe vorm van hockey, waar 5 tegen 5 (4 veldspelers + 1 keeper) wordt gespeeld op een kleiner hockeyveld met boarding (zoals bij indoor hockey) -> meer details

De Federatie bekijkt deze nieuwe speelvorm als een uitstekend format om jonge talentvolle spelers verder te laten ontwikkelen, met het oog op een mogelijke latere integratie bij de Red Lions ( 11vs11).

Xavier Reckinger heeft voor dit EK volgende spelers geselecteerd, binnen de groep spelers die op dit moment beschikbaar zijn:

 1. Daan Drijver (GK) – ANTW
 2. Lysander Burmann (GK) – BRAX
 3. Dylan Englebert – LEOP
 4. Emile Esquelin – WADU
 5. Loic Sidler – WADU
 6. Matthieu Weyers – RACI
 7. Marco Donck – HERA 
 8. Max Loots – BRAX
 9. Roman Duvekot – BEER
 10. Guillaume van Marcke – WADU

Hoofdcoach Reckinger selecteerde ook volgende mensen in zijn technische staf:

 • Joeri Beunen – ASSISTENT
 • Frederic Metten – KINE
 • Nicolas Roche – VIDEO ANALIST

Het team zal vanaf 21 juni trainen op het veld van Beerschot. Het voorbereidingsprogramma van het team ziet er als volgt uit:

 • 21/06                                  kick-off & training
 • 23-27-29/06 & 1/07       training
 • 4/07                                    vertrek naar Polen
 • 6-9/07                                EuroHockey5s Championship

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie