België gastheer van FIH Indoor Hockey World Cup 2021

De zesde editie van de FIH Indoor Hockey World Cup zal georganiseerd worden door de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB), en zal plaatsvinden in de provincie Luik tussen 3 en 7 februari 2021.

Dit topevenement – aan de Belgische Bond toegekend door de FIH Executive Board – brengt 12 teams samen in zowel de Heren als de Dames competitie. Deze zullen strijden om in de voetsporen te treden van Oostenrijk bij de Heren en Duitsland bij de Dames, die de titels veroverden tijdens het 2018 Indoor World Cup event dat plaatsvond in Berlijn.  

Over de beslissing zegt CEO van de FIH Thierry Weil: “Met zijn snelheid, intensiteit en de opwinding die het creëert, is indoor hockey een belangrijke en geliefde vorm van onze sport geworden. Ik kijk nu al uit naar de zesde editie van de FIH Indoor Hockey World Cup in België. Ik zou mijn welgemeende dank willen uitspreken aan de KBHB, die bereid is om dit fantastische evenement op poten te willen zetten. Ik ben er zeker van dat het voor iedereen die erbij betrokken is een groot succes zal worden, inclusief de 24 teams van over de hele wereld die voor de titel zullen strijden. Het belooft een echt prachtige gebeurtenis te worden voor alle fans van onze sport!”

In partnership met de Provincie Luik, zal dit event van wereldklasse gespeeld worden in de Country Hall van Luik, thuisbasis van Liège Basket Club en van talloze andere grote sport, muziek en entertainment-evenementen. De steun van de Provincie Luik zal van groot belang zijn voor het succes van dit event, net zoals de nabijheid van de sterke hockeynaties Duitsland en Nederland.  

De KBHB is zeer verheugd met de toewijzing, en geeft ook meteen aan dat het klaar is voor een stap omhoog, na de succesvolle organisatie van de EuroHockey Indoor Championships 2018 in Antwerpen.

“Ik ben heel blij dat wij de kans krijgen om de prestigieuze Indoor Hockey World Cup te organiseren, en ik ben er zeker van dat wij in staat zijn om een event van topkwaliteit af te leveren”, zegt Marc Coudron, Voorzitter van de KBHB, die zijn dankbaarheid en enthousiasme uitdrukt over het organiseren van de Wereldbeker, en dit voor de eerste keer in de geschiedenis van de Belgische Bond. “Ik denk dat het cruciaal is voor ons om hockey verder te ontwikkelen in heel België. Dit prachtige partnership met de Provincie Luik zal ons zeker helpen om dat doel te bereiken. Tijdens deze uitzonderlijk harde tijden voor onze wereld, ben ik ook blij om positief nieuws voor het hockey in België, en voor de Belgische sport in het algemeen, te kunnen melden.”

FIH Indoor Hockey World Cup 2021 – Gekwalificeerde teams

Heren

 1. België (gastland)
 2. Duitsland (Europees kampioen)
 3. Oostenrijk (quota Europa)
 4. Nederland (quota Europa)
 5. Rusland (quota Europa)
 6. Tsjechië (quota Europa)
 7. Nieuw Zeeland (quota Oceanië – kampioen tbc)
 8. Australië (quota Oceanië – kampioen tbc)
 9. Iran (Aziatisch kampioen)
 10. Kazakhstan (quota Azië)
 11. Kampioen van Afrika (tbc)
 12. Kampioen van Pan-Amerika (tbc)

Dames

 1. België (gastland)
 2. Wit Rusland (Europees kampioen)
 3. Nederland (quota Europa)
 4. Tsjechië (quota Europa)
 5. Duitsland (quota Europa)
 6. Oekraine (quota Europa)
 7. Oostenrijk (quota Europa)
 8. Nieuw Zeeland (quota Oceanië – kampioen tbc)
 9. Australië (quota Oceanië – kampioen tbc)
 10. Kazakhstan (Aziatisch kampioen)
 11. Kampioen van Afrika (tbc)
 12. Kampioen van Pan-Amerika (tbc)

Het FIH Indoor Hockey reglement kan geraadpleegd worden door HIER te klikken.

 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Geef een reactie