Belgian League Eredivisie – tijd voor de halve finales!

Afgelopen weekend was de laatste dag van de reguliere competitie in de Belfius Hockey League (Eredivisie dames) en de ION Hockey League (Eredivisie heren). In beide kampioenschappen zijn de laatste beslissingen gevallen.

Belfius Women's League

De dames van Gantoise eindigden als autoritaire leider na de reguliere competitiefase – 10 punten voor op hun achtervolgers van Braxgata – en spelen de halve finales tegen Racing, dat 4e eindigde in het klassement. Braxgata zal het opnemen tegen Dragons, dat 3e eindigde.

Braxgata – Dragons

Onderaan het klassement zakken Daring (11e) en Orée (12e) volgend seizoen een divisie lager. In Eerste Divisie strijden White Star en Mechelse momenteel om het recht om de barrages (20 en 21 mei) te mogen spelen, tegen Leuven dat 10e eindigde in de Eredivisie.

ION Men's League

Leopold domineerde het hele seizoen de debatten en eindigde ruim bovenaan het klassement. In de halve finales staat het team uit Ukkel tegenover de Waterloo Ducks, die de reguliere fase als 4e  afsloten. Dragons (2e) en Gantoise (3e) vormen het andere duo van de halve finales bij de mannen.

Dragons – Gantoise

Leuven en Old Club, respectievelijk 11e en 12e in de stand, degraderen naar Eerste Nationale. Uccle Sport, dat op de 10e plek eindigde, zal op 20 en 21 mei de barrages spelen tegen Antwerp of Beerschot. Beide Antwerpse teams strijden momenteel in Eerste Nationale voor hun kwalificatie voor deze barrages.

ION Hockey Finals

De Belgische kampioenen bij de dames en de heren zullen op zondag 21 mei bekend zijn, na de ION Hockey Finals die op 20 en 21 mei plaatsvinden op Dragons in Brasschaat.