Voor deze tweede en beslissende finaledag zagen de tribunes van Brax zwart van het volk! De 4000 plaatsen in het stadion waren quasi uitverkocht.Op sportief vlak werden in dit tweede luik de resultaten van donderdag bevestigd …

Leopold, de ontbetwiste nummer drie

Na de 3-1 overwinning van Leopold tegen Racing donderdag, stonden beide teams uit Ukkel deze morgen opnieuw tegenover elkaar op Braxgata. Racing was vast besloten om terug te vechten en scoorde dan ook het eerste doelpunt in de 11e minuut. Maar de reactie van Leopold liet niet lang op zich wachten, want ze stonden net voor rust al met 3-1 voor. In de tweede helft diepten de rrod-witten de kloof alleen maar verder uit, door nog drie keer te scoren, tegen Racing dat z’n keeper er had af gehaald voor de laatste tien minuten. Eindscore: 6-1. Leopold zal dus volgend seizoen de EHL mogen spelen.

Vierde titel op rij voor Dragons

De herenfinale stond gepland om 13u, tussen Waterloo Ducks en regerend kampioen Dragons. In de heenwedstrijd van donderdag hadden de Antwerpenaren zwaar uitgehaald (1-5). Watducks stond vandaag een zware opdract te wachten – al telde het doelpuntenverschil dit jaar niet meer mee. Nochtans was het Dragons dat amper na 20 seconden het eerste doelpunt kon scoren. De Brabanders kwamen snel terug maar kregen nooit echt de bovenhand in deze wedstrijd. Uiteindelijk waren het de troepen van Jean Willems die nog twee keer konden scoren voor de rust (3-1).

De spelers van Waterloo Ducks lieten de kopjes niet zakken e kwamen met vernieuwde aanvallende intenties uit de kleedkamers. Dit loonde, ze kwamen snel terug tot 2-3. Maar bij 2-4 voor Dragons besloten de Watducks om hun ‘wall’ Vincent Vanasch er af te halen om nog meer slagkracht te geven vooraan. Goede beslissing, want op PC ze kwamen terug tot 3-4 en zelfs 4-4 ook op PC in de laatste seconde van de wedstrijd. Dit was echter niet genoeg om Dragons van een nieuwe titel te houden in de Audi Hockey League, na hun 5-1 zege van donderdag. Voor het vierde jaar op rij is het dus het team uit Brasschaat dat zich kroont tot kampioen van België!