Belgian Hockey Finals 2019: Léopold en Antwerp kampioen!

De Belgian Hockey Finals 2019 vonden dit jaar plaats op 10 en 11 mei op in Lier. In een door Herakles prachtig opgezette setting begon de tweede en beslissende dag van deze finales met de wedstrijd voor de 3e plaats in de Belfius Hockey League bij de dames. Braxgata, dat een aantal smaakmakers miste, moest het onderspit delven tegen Leuven, dat met 3-0 de 3e plaats van het kampioenschap in de wacht sleepte. Géraldine Chardome, die na meer dan 20 jaar op het hoogste niveau, heeft besloten om na deze wedstrijd haar stick aan de haak te hangen, scoorde het 3e doelpunt.

Ongeveer tezelfdertijd was de spanning te snijden op veld 1, waar thuisploeg Herakles dankzij een 2-1 winst tegen Dragons, de 4-5 nederlaag van de dag ervoor wegwerkte. Het reeds talrijk aanwezige publiek werd dus getrakteerd op een spannende shoot-out sessie. Deze draaide uiteindelijk uit in het voordeel van de Antwerpse ploeg, die volgend seizoen dus opnieuw in de EHL zal mogen aantreden!

De finale waar het meest naar uitgekeken werd deze zondag, was de finale van de Audi Hockey League bij de heren, waar Beerschot en Léopold op zaterdag na een 2-2 gelijke stand uit elkaar gingen. Deze beslissende wedstrijd loste dan ook alle verwachtingen in. Na een ware nek-aan-nek race, zijn het uiteindelijk de Brusselaars die na 4-3 winst de titel binnen haalde. Beerschot toonde zich een waardige vice-kampioen, maar het was Léopold dat de 28e titel van z’n geschiedenis binnenhaalde!

Daarna was het de beurt aan de damesfinalisten om het blauwe veld van Herakles te betreden. Na de korte winst van Antwerp de dag ervoor (1-2), wachtte Racing op zondag een zware taak. Ondanks een paar mooie technische acties, waren het toch de dames gecoacht door Sofie Gierts die aan de rust me 2-0 voor stonden. Ze slaagden er wel nog in om via PC de 2-1 op het bord te krijgen, maar het mocht niet baten. De rood-witte dames van Antwerp rijfden verdiend de titel van Belgisch kampioen 2019 binnen!

Ook de Open League kende dit week-end op Herakles haar finales. Hier won bij de heren Orée de titel tegen Racing, terwijl de dames van Wellington die van Leuven klopten.

Proficiat aan iedereen! En dank aan Herakles voor dit prachtig georganiseerde finale week-end!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »