BELFIUS WOMEN’S LEAGUE – Gantoise en Dragons ver op kop, nog twee plaatsen open!

In de Belfius Women’s League (Eredivisie dames) blijven er nog twee speeldagen over om te bepalen welke teams de halve finales van de play-offs zullen bereiken. In tegenstelling tot de competitie bij de mannen, waar de beste zes teams op een zakdoek staan, is de kloof bij de vrouwen na 20 wedstrijden veel groter.

Gantoise toonde zich tot nu toe ongenaakbaar, met 58 punten op een maximaal totaal van 60. Eerste achtervolgers Dragons  staan al 11 punten achter (47 punten), gevolgd door Racing (40 punten) en Braxgata (38 punten). Het enige team dat mathematisch nog een bedreiging zou kunnen vormen voor die laatste twee is Waterloo Ducks, dat op de vijfde plaats staat met 35 punten.

Wadu moet nog naar White Star (10e) en ontvangt daarna nog Victory (8e). Braxgata ontvangt zondag hekkensluiter Mechelse, alvorens op verplaatsing te gaan naar White Star, terwijl Racing eerst op bezoek moet bij Daring (6e), alvorens Gantoise te ontvangen op de laatste speeldag.

Drie clubs voor twee plaatsen, dus. Spanning troef om de laatste twee tickets voor de halve finales van 30 april en 1 mei te bemachtigen. Het weekend nadien zullen tijdens de ION Hockey Finals, die op 7 en 8 mei in de Hockey Club Louvain-la-Neuve zullen plaatsvinden, de twee beste ploegen van het seizoen uitmaken wie nationaal kampioen wordt en Gantoise zal opvolgen.

KALENDER

  • 10/04 Voorlaatste wedstrijd reguliere competitie

  • 24/04 Laatste wedstrijd reguliere competitie

  • 30/04 & 1/05 Halve finales

  • 7&8/05 ION Hockey Finals

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie