Craig Fulton wordt hoofdcoach van het Indiase mannenteam

Na het afgelopen WK Heren kondigde Graham Reid zijn ontslag aan als hoofdcoach van het Indiase mannenteam. Vandaag heeft Hockey India de aanstelling van Craig Fulton als nieuwe hoofdcoach aangekondigd.

De Zuid-Afrikaan die in juli 2018 als assistent van Shane McLeod toetrad tot de staf van de Red Lions, werd met de Belgische heren olympisch-, wereld- en Europees kampioen. Met deze nieuwe aanstelling grijpt hij de kans om ‘skipper’ te worden van een van de historisch toonaangevende teams in het wereldhockey.

 

Hockey Belgium wil Craig van harte bedanken voor de uitstekende samenwerking gedurende de afgelopen zes jaar en wenst hem veel succes toe in zijn nieuwe uitdaging.

Shane McLeod verhuist naar Hamburger Polo Club

Shane McLeod, de voormalige succescoach van de Red Lions, waarmee hij Olympisch zilver en goud won en Europees en wereldkampioen werd, en de huidige assistent van Michel van den Heuvel, heeft aangekondigd zijn contract bij de Belgische Federatie – dat afliep na het WK Heren – niet te verlengen.

De Nieuw-Zeelander zal een adviserende rol op zich nemen bij Hamburger Polo Club en de club helpen het programma op te frissen. Merk op: het mannenteam onder leiding van voormalig Duits international Matthias Witthaus telt vijf Nieuw-Zeelandse spelers, waarvan er drie door Shane werden gecoacht toen hij hoofdcoach was van Nieuw-Zeeland.

Shane verklaart zijn beslissing door de behoefte om wat afstand te nemen van de staf en de spelers waarmee hij de afgelopen acht jaar van heel dichtbij betrokken was en drukt zijn wil uit om een nieuwe uitdaging aan te gaan waarbij ontwikkeling het hoofdthema wordt. 

De KBHB wil Shane nogmaals hartelijk bedanken voor zijn fantastische werk bij de Red Lions en wenst hem het allerbeste toe voor zijn nieuwe project.

De Belgische Bond ziet deze veranderingen als nieuwe kansen om zich verder te ontwikkelen en zijn hoofdcoach Michel van den Heuvel te helpen het team naar een nog hoger niveau te tillen. De Federatie zal nu de verschillende opties onderzoeken om de best mogelijke vervanging voor de coaching staf en het team te implementeren.