Bedankt scheids! – jong geleerd is oud gedaan

Hij is nog maar twaalf, maar heeft de arbitrage microbe al goed te pakken. Warre Bernolet van HC Koksijde hanteert al een goed jaar het scheidsrechtersfluitje en droomt ervan om ooit op een WK finale te mogen fluiten. Van ambitie gesproken!

Op Koksijde HC – het vroegere HC Sporkin Westkust ontstaan in 2014 – kunnen de 164 spelers (waaronder 136 jeugdspelers) zich sinds twee jaar uitleven in een gloednieuwe prachtige hockeyinfrastructuur in Oostduinkerke. Paul Stockman en Alain Deschryvere zetten er zich sinds 2018 in als Club Umpire Coaches, met de bedoeling om geïnteresseerde en gemotiveerde jeugdspelers op te leiden tot kwalitatieve (club)scheidsrechters.

Zo kwam Paul bij de jonge Warre Bernolet terecht. De jongen uit Izenberge zelf, speelt voetbal bij een naburige club, maar zijn broer hockeyt bij de jeugd van HC Koksijde en Warre kwam regelmatig kijken naar de wedstrijden. Warre toonde al snel interesse in de arbitrage en van het ene kwam het ander. Paul kon hem overtuigen om een scheidsrechtercursus te volgen en af en toe al wedstrijdjes te fluiten.

Paul Stockman: “Na de opleiding heeft Warre zijn scheidsrechterexamen met glans afgelegd. Wij hebben hem begeleid bij het fluiten van zijn eerste wedstrijden, weliswaar eerst op U11 of U12 niveau. Maar zijn verlangen om te fluiten op een groot veld is groot. Bij sommige beslissingen proberen we hem nog een beetje te beschermen van de boze blikken van spelers of van sommige reacties van supporters. We laten Warre nog even wat ervaring opdoen op een half veld, maar de kans om op een groot veld te fluiten zal niet zo lang meer op zich laten wachten! Wie weet wordt Warre nog de jongste club umpire van België?”

© Krant van West-Vlaanderen

Fotos © HC Koksijde

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie