Bedankt scheids! – Bedankt stijn!

We weten het allemaal: zonder scheidsrechters, geen hockeywedstrijden! Toch geven we hen – de scheidsrechters – daar vaak niet genoeg erkenning voor. De Week van de Official is daarvoor in het leven geroepen. Maar zoals al die dagen/weken ‘van XXX’, is dit steeds heel beperkt in de tijd.

Daarom hebben we besloten om in de nieuwe reeks BEDANKT SCHEIDS! op regelmatige basis de spotlights te richten op een scheidsrechter of official. We rekenen hiervoor op onze clubs,  die één van hun officials hiervoor kunnen ‘nomineren’, om haar/hem te bedanken, om haar/zijn opmerkelijk verhaal te vertellen, om een leuk initiatief ‘in the picture’ te zetten, … Het hoeft ook niet steeds een bekende scheidsrechter te zijn, of één die op het hoogste niveau fluit. Vaak zullen we proberen om ‘gewone’ clubmensen naar voor te schuiven, die in hun club een grote impact hebben (gehad) op de scheidsrechterszaak.

We starten deze reeks met Victory HC, die zijn Club Umpire Coach (CUC) Stijn De Preter wil bedanken voor het uitstekende vrijwilligerswerk en zijn niet aflatende inzet.

Victory HC: “Stijn zie je in het weekend vaak op of soms ook naast het veld. Ofwel om zelf een wedstrijd in goede banen te leiden, ofwel om een geëngageerde jonge arbiter bij te staan met raad en daad.

Dat onze jeugdspelers telkens vanaf het begin van het seizoen zonder problemen het veld op kunnen, is dankzij Stijn. Want zonder een geldig scheidsrechterdiploma ben je immers vanaf U14 niet speelgerechtigd.

Dankzij zijn accurate administratie, zorgzame begeleiding en doorgedreven enthousiasme kan Victory rekenen op een brede ‘pool’ van scheidsrechters, die nog steeds verder uitbreidt.

Daarom vanuit de club, een extra welgemeende DANKUWEL STIJN!”

Wil je zelf ook graag scheidsrechter worden?

Neem contact op met de Club Umpire Coach van uw club. 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie