Ask me! I’m an umpire

Dit initiatief, dat aansluit bij de thema’s “visibiliteit/communicatie” van het Masterplan Arbitrage (en indirect ook bij het klimaat topic), is ontstaan uit de wens om een betere verbinding te creëren tussen de scheidsrechterswereld en de supporterswereld. Toeschouwers hebben immers niet vaak de mogelijkheid om de officials te ontmoeten tijdens het reguliere kampioenschap.

Het project, dat getest zal worden tijdens het EK Indoor in Leuven (1-4 februari), zal de officials toegankelijker maken voor het publiek.

Een aantal vrijwillige scheidsrechters/officials zullen een herkenbaar “Ask me! I’m an umpire” poloshirt dragen. Ze zullen plaatsnemen op de tribunes en in gesprek gaan met fans die vragen/opmerkingen hebben over arbitrage gerelateerde zaken.

Dit is een manier om het Belgische publiek te tonen dat officials ook beschikbaar kunnen zijn voor fans, om op een rustige en ontspannen manier over (interpretatie van) spelregels te praten, commentaar te geven op de beslissingen die scheidsrechters op het veld nemen of uitleg te geven over de verschillende rollen van scheidsrechters en judges.

11 vrijwillige scheidsrechters en officials zullen elkaar tijdens dit EK Indoor afwisselen in deze rol. Hartelijk dank aan Sophie Bral, Thalia Bellemans, Caroline van de Leur, Jonathan Leveque, François Houtain, Oliver Nyssen, Peter Vriens, Stijn Van Houdenhove, Kurt Landerie, Maxime Raquet en Christian Zembsch!

Als het initiatief een succes blijkt, zou het experiment in de toekomst herhaald kunnen worden bij andere belangrijke hockeyevents…

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie