Aquarius isotonic wordt Powerade

Waarom isotone dranken tijdens het sporten goed voor je zijn

Er is een nieuw sportdrankenmerk op de Belgische markt: meet Powerade! Powerade is reeds een internationaal bekend merk van The Coca-Cola Company en maakt nu ook zijn intrede in Belgïe. Het merk neemt de fakkel over van de twee isotone varianten van Aquarius: Isotonic Blue Ice en Isotonic Passion Fruit worden dus omgedoopt tot Powerade.

Powerade is misschien nieuw in de Belgische winkelrekken, maar in de internationale sportwereld is het merk alom bekend en is het zelfs al jarenlang een structurele partner van de Olympische Spelen en de Europese voetbalorganisatie UEFA. Maar waarom is het merk zo geliefd onder atleten?

Wel, Powerade is een isotone drank en kan sporters helpen hun prestaties te verbeteren. Hoe dat dan juist werkt? Als sporter is het belangrijk om tijdens lichamelijke inspanningen, wanneer je volop zweet, voldoende vocht binnen te krijgen. Koolhydraat-electrolytoplossingen kunnen hierbij helpen, omdat ze de opname van water vergroten. Dit is vooral belangrijk bij duursporten, waarbij je langdurig fysiek actief bent. Door het drinken van isotone dranken kun je niet alleen beter gehydrateerd blijven, maar ook je uithoudingsvermogen verbeteren.

Daarnaast bevat een goede isotone drank ook vitamine B6, wat bijdraagt aan een normale psychologische functie. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat isotone dranken geen vervanging zijn voor een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Het is daarom aanbevolen om naast het drinken van isotone dranken ook te zorgen voor een gezonde en gebalanceerde levensstijl.

Voorlopig staat op de etiketten van Powerade ook nog Aquarius, maar in mei verdwijnt die dubbele etikettering.

Het populaire merk Aquarius verdwijnt niet. Aquarius gaat zich met zijn overige varianten Red Peach, Lemon, Lemon Zero Sugar en Orange toespitsen op het bijdragen tot de dagelijkse hydratatie tijdens alledaagse, actieve momenten – thuis, op het werk of onderweg.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »