Anouk Raes zet punt achter internationale carrière

Na een lange en mooie carrière, heeft Anouk Raes onlangs beslist om het internationale hockey vaarwel te zeggen. Een blessure opgelopen tijdens het WK dat in augustus 2018 plaatsvond in Londen, heeft ervoor gezorgd dat ze afgelopen jaar een moeilijke periode kende, van revalidatie en twijfel. Wij respecteren haar beslissing om een stap opzij te zetten.

Om een balans op te maken, moet uiteraard rekening worden gehouden met veel meer dan dat afgelopen jaar. “Anouk is een geweldige speelster, die een uitzonderlijke internationale carrière kende. Zij heeft jarenlang, zowel op als naast het veld, een voortrekkersrol gespeeld in de ontwikkeling van het Belgische vrouwenhockey, dat geleid heeft tot het huidige niveau.” zegt bondscoach Niels Thijssen.

Na de zware ontgoocheling van de niet-kwalificatie voor Rio 2016, heeft Anouk haar verantwoordelijkheid genomen als kapitein. Ze heeft actief meegeholpen bij de ontwikkeling van een nieuw programma met ambitie, die onlangs uitmondde in een top-10 plaats op wereldniveau voor de Panthers. Anouk heeft jarenlang haar talent, spelinzicht en vechtlust ter beschikking gesteld van de Red Panthers. Ze was ook de natuurlijke link tussen de spelersgroep en de staf. Naast de geweldige speelster die ze was, zal ook die persoonlijkheid gemist worden.

Hartelijk dank Anouk. We wensen jou het allerbeste toe!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie