PARIJS 2024 – Red Panthers verslaan Duitsland en spelen tegen Spanje in de kwartfinales

De laatste groepswedstrijd tegen Duitsland op zaterdagavond was van enorm belang voor onze Red Panthers en voor het vervolg van hun Olympisch toernooi. Als de Belgen zouden winnen, zouden ze doorstoten naar de kwartfinales tegen Spanje, terwijl ze het bij een nederlaag of gelijkspel zouden opnemen tegen de nummer 2 van de wereld, Argentinië.

De Belgen legden vanaf de start de energie van van de grote wedstrijden aan de dag. Ze toonden zich van het begin het gevaarlijkste team en de weer massaal opgekomen Belgische fans voelden dit aan en lieten zich gelden. Na een dikke tien minuten spelen namen de Panthers de leiding op een PC-rebound van Michelle Struijk (0-1). Kort na het begin van het tweede kwart scoorde Ambre Ballenghien haar zesde doelpunt van het toernooi en verdubbelde daarmee de score voor België (0-2). Dertig seconden later kreeg Gerniers een enorme kans, maar haar schot werd gestopt door de Duitse keeper. De Belgen domineerden met kop en schouders. Duitsland probeerde recht te krabbelen, maar stuitte steeds op een zeer effectieve Belgische verdediging. Met nog iets minder dan drie minuten te gaan voor de pauze recupereerde Gerniers de bal op prachtige wijze, snelde naar voren en passte naar Vandermeiren, wiens backhandschot ruim over het Duitse doel vloog.

De tweede helft was amper vijf minuten bezig toen Ballenghien de bal op de paal mikte. Meteen daarna kreeg Duitsland twee grote kansen kort na elkaar, maar Aisling D’Hooghe en de Belgische verdediging stonden in de weg. De Panthers bleven aanvallen uitrollen, terwijl de onfortuinlijke supporters bakken regen over zich kregen. De Duitsers probeerden voor gevaar te zorgen, maar zonder succes, ze werden keer op keer gedwarsboomd door een ijzersterke Belgische verdediging. Met nog zeven minuten op de klok besloot de Duitse coach zijn keeper van het veld te halen en een extra veldspeler in te brengen. Twintig seconden later dwongen de Belgen nog een PC af, maar kwamen niet tot scoren. Geen erg, want de Panthers hadden het nodige al gedaan. Ze wonnen deze belangrijke wedstrijd dus met 0-2.

De kwartfinalewedstrijd van de Belgen staat gepland aanstaande maandag om 20.00 uur tegen Spanje. Deze wedstrijd wordt de enige mogelijke route naar een medaille. Als de Red Panthers erin slagen Spanje te verslaan, krijgen ze twee kansen om te proberen edelmetaal mee naar huis te nemen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!