PARIJS 2024 – Red Lions en Argentinië spelen gelijk

De laatste groepswedstrijd van de Red Lions, tegen Argentinië, was er eentje zonder echte inzet. Gezien de overwinning van India op Australië vanochtend, waren de Belgen al zeker van de eerste plaats in de poule na de groepsfase. Voor deze wedstrijd kregen Vincent Vanasch (elleboog) en Gauthier Boccard (rug) uit voorzorg rust, ten gunste van Loic Van Doren en Maxime Van Oost.

Argentinië kreeg al na vier minuten een erste corner, die Martinez op prachtige wijze de winkelhaak injoeg (0-1). De Belgen gingen aanvankelijk te onnauwkeurig te werk en hadden het grootste deel van het eerste kwart nodig om dominanter voor de dag te komen. Een grote dubbele kans voor Stockbroekx en daarna Boon op de rebound werd twee maal gestopt door doelman Santiago. De Lions probeerden wel hun spel op gang te trekken, maar ze misten de intensiteit en de concentratie die nodig zijn tegen een team van het kaliber van Argentinië. Bij rust stond het nog steeds 0-1).

In de tweede helft vonden de Belgen eindelijk de opening. Boon verstuurde een ideale pass naar Nicolas De Kerpel, die dook en de bal prachtig in het net devieerde (1-1).  Een minuut later werd het backhand schot van Van Dessel ternauwernood gered door de Argentijnse doelman. Aan het eind van het derde kwart plaatste Domene zijn team opnieuw aan de leiding op PC (1-2). Halverwege het laatste kwart kwam de gelijkmaker van de stick van Alexander Hendrickx (2-2) op PC. Een minuut later herstelde Argentinië echter zijn voorsprong na een zeer verwarde fase, afgewerkt door Rey (2-3). Keeper Van Doren werd nog vervangen door een extra veldspeler. Uit één van de allerlaatste Belgische acties kwam Thibeau Stockbroekx toch nog in schietpositie en maakte opnieuw gelijk. De 3-3 score was definitief.

Dit gelijkspel heeft dus geen enkel gevolg voor de rest van het toernooi van de Red Lions. Ze eindigen als eerste van hun poule en spelen komende zondag in de kwartfinales tegen Spanje.