95% van Vlaamse hockeyclubs hebben een opgeleide API voor meldingen van grensoverschrijdend gedrag

API’s zijn de Aanspreek Personen Integriteit binnen een club voor sporters, trainers, ouders, bestuurders en vrijwilligers die melding willen doen van grensoverschrijdend gedrag. Het Centrum Ethiek in de Sport wil dit jaar 1.000 club-API’s opleiden via de campagne ‘Het jaar van de club-API’. Deze campagne wordt gelanceerd op maandag 26 februari 2024, bij de start van de Week Gezond en Ethisch Sporten.

De Vlaamse Hockey Liga zet hier al een hele tijd op in en kan met trots melden dat alle Vlaamse hockeyclubs zo’n API hebben aangesteld. 95% van deze API’s hebben de opleiding van het Centrum Ethiek in de Sport met succes gevold.

Door meer club-API’s op te leiden, wil het Centrum Ethiek in de Sport bijdragen aan een veilige en integere sportomgeving voor iedereen. Met ‘Het jaar van de club-API’ wil het Centrum Ethiek in de Sport niet alleen 1.000 club-API’s opleiden maar ook de figuur van de club-API bekend maken bij elke sporter en sportclub.

Nieuw veilig meldingsplatform

In het kader van haar voortdurende inspanningen om een transparante, veilige en inclusieve sportomgeving te bevorderen, wil de Vlaamse Hockey Liga nog een stap verder gaan. In samenwerking met het bedrijf Trustan werkt de VHL aan de ontwikkeling van een online meldingsplatform waarvan het softwareprogramma een veilige en anonieme omgeving garandeert waar onze leden in alle vertrouwen hun zorgen en feedback kunnen delen bij overschrijdend gedrag, en dit rechtstreeks naar de club-API en/of de federatie-API. Dit kan door bijvoorbeeld het scannen van een QR-code die zal uithangen in iedere (Vlaamse) hockeyclub of het klikken op een daarvoor gecreëerde link. Melden via ons gekende formulier is uiteraard ook nog mogelijk. 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »