50.000 leden, dat moet je verdienen!

Audrey Coorens is haar naam en ze is pas lid geworden van Jaguar HC Perwez. Zonder het zelf te weten, is Audrey het 50 000e officiële lid van de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) geworden. En dat is een hele prestatie! Niet zozeer van Audrey zelf, maar wel van het ganse Belgische hockey.

Eind 2009 telde de hockey Bond zo’n 23 000 leden. En dankzij het enthousiasme en het harde werk van alle vrijwilligers in alle Belgische clubs, van alle vrijwilligers en alle werknemers van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en de Ligue Francophone de Hockey, is dit 10 jaar later meer dan verdubbeld. Proficiat aan allemaal! En dank voor het uitstekende werk!


Succes kent vele vaders

We mogen hier niet vergeten om alle stakeholders van het Belgische hockey te bedanken, die al zolang de ontwikkeling van onze sport steunen: het BOIC, Sport Vlaanderen, Adeps en de Nationale Loterij (dankzij al haar spelers).

Dank ook aan alle sponsors – van de hockey Bond, maar ook van alle clubs – die in al die jaren de middelen hebben vrijgemaakt om ons te helpen onze ambities waar te maken.


Citius, altius, fortius!

“Sneller, hoger, sterker”, zegt het Olympische motto. Dit geldt ook voor het Belgische hockey. In haar ‘Strategisch plan 2016-2020’ stelde de KBHB dat het in 2020 de kaap van de 50 000 leden wou halen en op een Olympisch podium wou staan. En kijk, in september 2019 wonnen de Red Lions niet alleen zilver in Rio, maar zijn ze ondertussen ook wereldkampioen en Europees kampioen. En de kaap van de 50 000 leden is nu ook vlotjes gerond.

Maar geen tijd om op onze lauweren te rusten! De uitdagingen voor de toekomst zijn legio: de enorme ledengroei op een beheerste manier opvangen met kwalitatieve infrastructuur en omkadering in de clubs, onze basiswaarden van respect, fair-play en tolerantie bewaken en promoten, de kwalificatie van de Red Panthers voor Tokio 2020 en een Olympisch podium in 2024, een nationaal stadion, …

De KBHB werkte dan ook een nieuw beleidsplan uit, met 10 strategische richtlijnen voor de periode 2018-2022. Met het enthousiasme, de ‘drive’ en de passie van alle actoren uit de hockeywereld, gaat dit absoluut lukken!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

PRO LEAGUE – Historische overwinning Red Panthers tegen Nederland!

Maandagavond trapten de Red Panthers in Utrecht de eerste van hun laatste vier wedstrijden in de Pro Hockey League van dit seizoen af tegen Nederland. Met het oog op hun deelname aan de Olympische Spelen in Parijs over een paar weken, zou deze wedstrijd een goede graadmeter zijn voor het niveau van onze nationale hockeydames, die op Kampông met hun voltallige kern aantraden.t.

Lees meer »

PRO LEAGUE – Red Lions te sterk voor Groot-Brittannië

Zondagmiddag stonden de Red Lions tegenover Groot-Brittannië in de laatste rechte lijn van de Hockey  Pro League, die plaatsvindt in Utrecht en Amstelveen. Er volgen nog drie wedstrijden, twee tegen Nederland en een tweede tegen de Britten. Het Belgische team ging de eerste van vier wedstrijden in zonder Arno Van Dessel (nog niet 100% hersteld van een spierscheur) en Florent van Aubel, die met een lichte verrekking aan de hamstrings, aan de kant bleef.

Lees meer »