4 op 4 voor onze belgische indoor scheidsrechters in Europa!

Wat een bemoedigend resultaat voor de Belgische scheidsrechters! In elk van de finales van de vier belangrijkste Europese indoorcompetities dit jaar maakte een Belg deel uit van het scheidsrechtersduo!  Magali Sergeant floot de finale van het EuroHockey Indoor Championship Women in Berlijn en Michaël Pontus de finale van het EuroHockey Indoor Championship Men in Leuven. Céline Martin Schmets van haar kant floot de twee finales op het hoogste niveau van de Europese indoor clubcompetities: de EuroHockey Indoor Club Cup Women in Alanya, Turkije, en de EuroHockey Indoor Club Cup Men in Wenen, Oostenrijk.

Als we ook rekening houden met de finale van de Junior World Cup Women, gefloten door Magali Sergeant in Chili in december 2023, kunnen we alleen maar concluderen dat de Belgische scheidsrechters in uitstekende gezondheid verkeren op het internationale toneel. Laten we ook niet de aanduidingen van Laurine Delforge en Michael Dutrieux voor de Final 8 van de EHL met Pasen vergeten, alsook de aanduiding van Laurine voor de Spelen van Parijs. Proficiat aan alle scheidsrechters in kwestie!

Maar het is belangrijk om hier de ganse arbitragegemeenschap van ons land te feliciteren. Net als bij de spelers en de nationale teams, is het dankzij het werk van elke scheidsrechter op zijn of haar eigen niveau dat het algemene niveau van de Belgische arbitrage geleidelijk stijgt en dat we steeds meer kunnen rekenen op Belgische scheidsrechters van wereldklasse. We moeten ook hulde brengen aan de uitstekende ondersteuning die de Officials Division van de KBHB en haar Umpire Coaches hierin bieden. Eendracht maakt macht is ook hier meer dan ooit de succesformule!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »