3-2 winst tegen Groot-Brittannië in laatste oefenpot

Na het kleurloze gelijkspel tegen de Britten van vorige donderdag, volgde deze zaterdag een veel overtuigendere prestatie van de Red Lions. Vanaf het begin kwamen de spelers van Shane McLeod heel geconcentreerd en met duidelijke aanvallende intenties het veld op.

Na drie minuten kwam de eerste kans via Gougnard, wiens voorzet, na een prachtige raid op rechts, maar net niet werd aangeraakt door een Belgische stick. Vijf minuten later, op de eerste PC voor België, vlamde Loïck Luypaert z’n eerste van de namiddag voorbij de Britse keeper (1-0). En de bal was nog geen minuut terug in het spel gebracht, of het stond al 2-0, na een nieuw doelpunt van ‘youngster’ Antoine Kina.

In het tweede kwart kwamen Britten beter in de wedstrijd, met een paar mooie combinaties en een mooie aansluitingstreffer. Maar iets later stond Luypaert weer aan het kanon op PC. 3-1 was de stand aan de rust.

In het derde kwart waren het opnieuw de Red Lions die heel dominant, aanval na aanval lanceerden. Gelukkig voor de Britten stond een secuur keepende Gibson in doel en waren de Belgen niet heel doortastend in de afwerking. Op het einde van de wedstrijd, bij een zeldzame PC voor de Britten, werd de eindscore vastgezet op 3-2.

Mooie prestatie van de Red Lions dus: heel gefocussed, dominant en aanvallend spel, snelheid en techniek … enkel de afwerking kan/moet nog beter. Tijd voor de Champions Trophy, nu!