100e Belgische hockeyclub ligt in Diksmuide!

Het is zover! De Vlaamse Hockey Liga is verheugd en trots om de oprichting van haar 53e Vlaamse hockeyclub te kunnen aankondigen. Hockey Club Diksmuide kreeg van het Bestuursorgaan van de Vlaamse Hockey Liga, de officiële goedkeuring om toe te treden tot de VHL clubs.

In samenwerking met de VHL en de stad Diksmuide, heeft sportief duizendpoot Brecht Gravensteyn – zelf afkomstig uit de streek en reeds medeoprichter van Koksijde HC een paar jaar geleden – zijn schouders gezet onder het hockeyproject in Diksmuide. Ondertussen is de club geboren en zal HC Diksmuide bijdragen tot de ontwikkeling van hockey in West-Vlaanderen, in bijzonder in de verbinding met HC Koksijde, HC Wild Cats (Ieper) en HC Roeselare.

Sinds begin september zijn er al 65 nieuwe hockeyspelertjes en -speelstertjes, die op het kunstgrasveld aan de Pluimstraat (mixed voetbal-hockey) regelmatig komen trainen. De doelstelling is om in september 2021 een aantal jeugdteams in te schrijven in de officiële competities en ook beetje bij beetje meer volwassen leden aan te trekken, om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de club. En als dat lukt, heeft de stad Diksmuide al aangegeven dat een volledig nieuw hockeyveld zeker in de mogelijkheden ligt binnen een paar jaren.

De nieuwe club heeft al zijn eigen website en Facebookstek, waar geïnteresseerden terecht kunnen voor meer info en om lid te worden.

Hockey Diksmuide is tevens de 100e club in België! In naam van de ganse Belgische hockey community heten wij de club, al haar leden en toekomstige leden WELKOM!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie