PRO LEAGUE – Historische overwinning Red Panthers tegen Nederland!

Maandagavond trapten de Red Panthers in Utrecht de eerste van hun laatste vier wedstrijden in de Pro Hockey League van dit seizoen af tegen Nederland. Met het oog op hun deelname aan de Olympische Spelen in Parijs over een paar weken, zou deze wedstrijd een goede graadmeter zijn voor het niveau van onze nationale hockeydames, die op Kampông met hun voltallige kern aantraden.

Het eerste kwart was geheel in het voordeel van de Belgen, die hoog druk zetten en twee PC’s en een gigantische kans creëerden, die Englebert helaas niet wist te verzilveren. Struijk kwam aan het begin van het tweede kwart bijna alleen te staan voor de Nederlandse keepster, die de backhand van de Belgische onschedelijk maakte. En zoals wel vaker gebeurt als een ploeg domineert maar niet tot scoren komt, was het Oranje dat, geheel tegen het spelbeeld in, de score opende via van der Elst (1-0). De scheidsrechter verzuimde wel te fluiten voor een voetfout van Albers net voor de doelfase, Nederland stond 1-0 voor.

De Oranjevrouwen kwamen na rust agressiever uit de kleedkamer, maar de Belgen boden goed weerstand. Tegen het einde van het derde kwart herpakten de Panthers beetje bij beetje hun eerdere dominantie en dwongen nog drie PC’s af. De derde werd op de lijn met de voet gestopt door een verdedigster: strafbal  voor de Belgen. Charlotte Englebert zette de bordjes weer gelijk (1-1). De Red Panthers lieten het er niet bij zitten en met nog iets meer dan zeven minuten te spelen zette Stephanie Van den Borre haar ploeg op voorsprong op een nieuwe PC voor België (1-2). Rasir had zelfs de 1-3 moeten scoren, maar kraakte haar schot. Nederland probeerde de aanvalsmachine weer op gang te krijgen, maar de Panthers lieten niet begaan en bleven zelf vol voor de aanval gaan. De eerste overwinning van de Belgische dames op Nederland in een officiële wedstrijd was een feit, en deze was volledig verdiend! NED-BEL 1-2!

De Red Giants bij de Picaro’s

Ons nationale parahockeyteam zal van 2 tot 13 oktober deelnemen aan de Special Olympics Latin America 2024, die in Paraguay zullen plaatsvinden. De tien spelers en vier stafleden vertrekken op