PRO LEAGUE – Red Lions te sterk voor Groot-Brittannië

Zondagmiddag stonden de Red Lions tegenover Groot-Brittannië in de laatste rechte lijn van de Hockey  Pro League, die plaatsvindt in Utrecht en Amstelveen. Er volgen nog drie wedstrijden, twee tegen Nederland en een tweede tegen de Britten. Het Belgische team ging de eerste van vier wedstrijden in zonder Arno Van Dessel (nog niet 100% hersteld van een spierscheur) en Florent van Aubel, die met een lichte verrekking aan de hamstrings, aan de kant bleef.

De Red Lions pakten opnieuw 3 punten in het klassement door Team GB met 3-1 te verslaan. Victor Wegnez scoorde als eerste aan het begin van het tweede kwart met een mooi schot van de rand van de cirkel. Vlak voor rust verdubbelde Alexander Hendrickx de voorsprong op PC. Bij rust stonden de Belgen 2-0 voor. De Britten kwamen terug tot 2-1 aan het begin van de tweede helft dankzij Ansell. Maar vier minuten later scoorde Hendrickx zijn tweede van de wedstrijd, een bijna exacte kopie van de eerste (3-1). De score bleef daarna ongewijzigd en de Lions konden dus drie punten toevoegen aan hun Pro League-totaal.

Aanstaande dinsdag om 20.00 uur spelen ze hun eerste van twee wedstrijden tegen Nederland.