PRO LEAGUE – Duitse dames tonen zich meester in tweede helft

Na een onderbreking van 7 maanden, als gevolg van de gezondheidscrisis, hadden de Red Panthers de eer om als eerste de Pro League competitie opnieuw op gang te trekken tegen het op wereldvlak 4e geklasseerde en zowel technisch als tactisch sterke Duitsland. Die Danas maken trouwens geen geheim van hun ambitieuze
podiumdoelstellingen in de komende grote toernooien.

In de wedstrijd van vandaag debuteerden er ook twee nieuwe Panthers: Vanessa Blockmans (verdediging) en Hélène Brasseur (middenveld).

Beide teams toonden zich van bij begin van de wedstrijd fysiek sterk aanwezig. De Belgen kregen na 5 minuten een eerste PC, maar het schot van Versavel werd goed afgeweerd door de Duitse verdediging. De Duitsers volgden met een PC in de 9e minuut, maar Elena Sotgiu, onze doelvrouw in het eerste kwart, had een mooie redding in petto op het Duitse schot. In de 11e minuut volgde een gelijksoortige situatie voor de Duitsers, met hetzelfde resultaat. De Belgen stonden onder Duitse druk en Elena Sotgiu moest zich opnieuw reppen in de 13e minuut.

In het tweede kwart stond Elodie Picard tussen de palen. Ook zij moest meermaals haar grote talent laten zien. De Duitse press stond goed, terwijl het technisch aan Belgische kant vaak een beetje tekort schoot. Toch hield de Belgische verdediging stand en trokken beide teams naar de  kleedkamer met een doelpuntenloze score.

De Duitsers kwamen iets minder snedig opnieuw op het veld na de rust. Nochtans toonde het thuisteam zich efficiënter en pront in de 47e minuut en scoorden ze de 1-0 via Heyn, die goed opgesteld stond aan de 2e paal achter Sotgiu. De Belgische dames toonden zich onnauwkeuriger in de balaannames en verloren meer duels.

Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan, verdubbelden de Danas de score, dankzij een PC-rebound via Micheel.

De 2-0 eindscore was een logisch resultaat, de Duitse dames waren duidelijk sterker in de tweede helft.

Morgen volgt de tweede wedstrijd tegen Duitsland. Er zullen wat aanpassingen nodig zijn in het Belgische kamp, willen de Panthers een beter resultaat claimen.