PARIJS 2024 – Red Panthers geplaatst voor de kartfinales!

Na de 6 op 6 van hun eerste twee wedstrijden van het Olympisch toernooi, waren de Red Panthers woensdag vastbesloten om drie extra punten te pakken tegen Japan (FIH 11).

Ondanks de Belgische dominantie vanaf de eerste seconden van de wedstrijd , slaagden ze er slechts sporadisch in om kansen te creëren. In plaats van hun eigen ritme en hoge intensiteit op te leggen, lieten de Belgen zich verleiden om het ritme van hun tegenstanders over te nemen. Tot twee minuten voor het einde van de eerste helft! Op de vijfde Belgische strafcorner schoof Hélène Brasseur op de counter de bal binnen (1-0). Het was het allereerste internationale doelpunt van de Gentse, die dan ook uitbindig vierde. Dertig seconden later verdubbelde Charlotte Englebert de voorsprong voor de Belgen na een mooie individuele actie (2-0).

Helaas werd de kwaliteit van het geleverde spel niet echt beterna de pauze. De Belgen maakten veel individuele fouten en namen vaak de slechte beslissingen, waardoor de Japanners veel te veel ruimte kregen. Met nog acht minuten te gaan scoorde Ambre Ballenghien echter een derde doelpunt met een prachtig geplaatst schot in de rechter hoek (3-0). De score bleef nadien ongewijzigd.

Voor de Red Panthers betekenen deze 9 punten op drie wedstrijden een mathematische zekerheid tot kwalificatie voor de kwartfinales. De volgende twee wedstrijden – tegen Nederland op vrijdag om 12.45 uur en tegen Duitsland op zaterdag om 19.45 uur – zullen bepalen op welke plaats ze eindigen in de groep en tegen wie ze het dus zullen moeten opnemen in de kwartfinales.