ION Hockey Finals 2024: opnieuw twee titels voor Gantoise!

De deuren van het Wilrijkse Plein gingen deze morgen open voor de tweede dag van de ION Hockey Finals. De fans van Waterloo Ducks en Dragons namen plaats in de tribunes voor de openingswedstrijd, de wedstrijd voor de derde plaats in de Belfius Women’s League. Het werd een spectaculaire match, die uiteindelijk uitmondde in een 2-3 overwinning voor Waterloo. Het was ook de allerlaatste DH-wedstrijd van Aisling D’Hooghe, na een indrukwekkende carrière met de Ducks.

Belfius Women's League: Gantoise voor het 4e jaar op rij kampioen

De blauw-witte supporters van Gantoise en Braxgata arriveerden in getale, gewapend met hun tifo’s, rookbommen en gezang, vastbesloten om hun club de titel te zien winnen. Na de 3-1 overwinning van gisteren waren de Gentenaren de favorieten.

In het eerste kwart breidden de titelverdedigers hun voorsprong van de vorige dag uit met een prachtig backhandschot van Fee Van Dan Abeele in de verste ‘winkelhaak’ (1-0). De Gentse speelsters bleven onophoudelijk aanvallen, maar stuitten op een stevige verdedigingsmuur die de score tot aan de rust gelijk wist te houden. In het derde kwart slaagde Braxgata er eindelijk in om gelijk te maken, wat hun supporters wakker schudde (1 – 1). Maar hun hoop was van korte duur, want Gantoise antwoordde quasi onmiddellijk met een doelpunt van Astrid Bonami (2 – 1). De Brax-speelsters kwamen minder dan vijf minuten voor het einde van het vierde kwart toch weer op gelijke hoogte (2 – 2). Helaas voor hen hadden ze niet genoeg tijd meer om de twee nodige doelpunten te scoren om de kloof te dichten. Het werd dus een overwinning en een vierde titel op rij voor Gantoise ! Felicitaties aan beide teams voor hun prachtige prestaties!

Ion Men's League: Gantoise kampioen voor de tweede keer op rij!

In de laatste wedstrijd van deze Ion Hockey Finals 2024 stond Gantoise opnieuw tegenover Waterloo Ducks, met de Belgische titel als inzet. Na hun 7-1 nederlaag van gisteren had Watducks vandaag een quasi onhaalbare opgave voor de boeg  om nog enige hoop op de titel te hebben. Geen enkele aanwzezige Gantoise fans geloofde er in, maar die van Watducks hoopten op een overwinning op karakter in deze tweede manche … en daarna, come what may! Helaas moest de Brabantse ploeg rekening houden met de afwezigheid door blessure van hun ‘PC sleper’ Victor Charlet.

De eerste vreugdekreten kwamen er pas in het tweede kwart … op de groen-witte tribune, dankzij een prachtig doelpunt van Blaise Rogeau in de 29e minuut (1-0). Maar minder dan drie minuten later kwamen de Gentenaars weer op gelijke hoogte dankzij Emile Esquelin (1-1). In het begin van de tweede helft kreeg Sean Murray de kans om op strafbal Gantoise terug op voorsprong te brengen (2-1). Watducks slaagde er pas in het begin van het vierde kwart in om gelijk te maken, dankzij een sleep push van Gaetan Dyckmans op PC (2-2). Enkele minuten later was het opnieuw Blaise Rogeau die Waterloo op voorsprong zette, met een keihard backhandschot (3 – 2). De Waterloo Ducks wonnen zo uiteindelijk deze felbevochten tweede ‘manche’ met de ‘grinta’ waaraan het hen gisteren zo ontbrak!  Het was en mooie eereddr! Deze deed trouwens niks af aan de geweldige prestatie van het team van Gantoise, die voor het tweede jaar op rij de titel wint!

Een speciale vermelding ook aan de supporters van alle finalistenclubs, die het hele weekend lang een vijfsterrenprestatie leverden!Hartelijk dank aan iedereen voor jullie bijdrage aan dit geweldige finaleweekend. Dit hockeysiezoen was enorm spannend, met veel wendingen en deze finales waren de perfecte afsluiter!