Hockey Pro League Antwerpen: Dag 8

Red Panthers eindigen in stijl

Voor hun laatste Pro League-wedstrijd in België hadden de Panthers heel wat werk voor de boeg: allereerst hadden ze te maken met een steeds langer wordende blessurelijst – wat verklaart waarom Camille Belis en Alix Gerniers naar de verdediging werden verwezen. Maar bovenal hoopten ze een scherper, boeiender spel te kunnen spelen dan in de laatste twee wedstrijden.

De wedstrijd ging keihard van start. De Australiërs waren aanvallend en gevaarlijk vanaf de eerste seconden en domineerden gans het eerste kwart.

Aan het begin van het tweede kwart toonden de Panthers zich strijdlustig en drongen ze meer de Australisch cirkel binnen. In de 17e minuut waren het echter de Australiërs die kepster Elodie Picard klopten (1-0). De Panthers trokkn ten aanval en wonnen twee PC’s, maar die leverden niets op. Echter, in de rebound van hun zesde PC maakten de Belgen gelijk via Alix Gerniers. De stand bij rust was 1-1.

Na de pauze werd de wedstrijd evenwichtiger. De Panthers toonden zich toch een stuk dominanter dan de Oceaniërs, maar ze bleven op hun hoede voor de gevaarlijke Aussies.

De Belgen toonden zich meermaals gevaarlijk, maar slaagden er niet in om het af te maken. Hun press was effectief en stelde hen in staat om ballen te recupereren. Het was op één van deze ballen dat de Panthers op voorsprong kwamen!  Alexia t’Serstevens gaf de bal door aan Justine Rasir, die een schot loste dat werd gedevieerd door Astid Bonami: 1-2 voor België.

De laatste tien minuten verliepen in het voordeel van België, de Australiërs geraakten niet meer door de herschikte verdediging. De score bleef 1-2.

Wat een geweldige reactie van de Panthers, die nu kunnen genieten van een weekje mentale en fysieke  rust, alvorens de laatste rechte lijn aan te vatten naar de Olympische Spelen!

Red Lions winnen shoot-outs na thriller van formaat! (BEL-AUS 4-4 – so 4-3)