Hockey Pro League Antwerpen: Dag 7

De Red Panthers en de Red Lions kregen , na hun wedstrijden van woensdag en donderdag, vrijdag een welgekomen dagje rust. Maar de Pro League ging deze zaterdag weer ‘full speed’ van start. Na de 0-1 overwinning van de Australische dames tegen Argentinië in de openingswedstrijd, was het eerst de beurt aan de Red Lions om te proberen Spanje een tweede keer op rij te verslaan. Daarna volgden de Red Panthers met de terugwedstrijd tegen China, waar ze donderdag nog tegen gelijk speelden.

Red Lions vandaag twee maten te groot voor Spanje

Het duurde amper een minuut alvorens de Red Lions een eerste keer de Spaanse keeper jonden kloppen. Alexander Hendrickx deed wat er van hem verwacht wordt op de eerste Belgische PC en ramde de 1-0 binnen. De Belgen speelden dominant en bij de start van het tweede kwart stond Florent van Aubel goed opgesteld in de cirkel voor d 2-0. Een paar minuten later was het de beurt aan Thibeau Stockbroekx om de Spaanse netten te laten trillen. Aan de rust stond het 3-0 voor de Belgen.

Midden het derde kwart ging op een nieuwe PC voor België bijna de vierde erin, maar de ‘sleep’ van Boon vloog los op de gezichtsbescherming van de Spaanse keeper. Ondanks een constant veldoverwicht van de Belgen, was ht Alvarez die de eerredder kon scoren voor Spanje (3-1). Maar drie minuten later nette Flo van Aubel zijn tweede van de dag. 4-1 was dan ook de eindscore, want de Belgen speelden de wedstrijd rustig uit.

Zondag volgt al de laatste wedstrijd van de Red Lions in deze Pro League ronde in Antwerpen. Benieuwd of Australië opnieuw voor de bijl gaat zoals afgelopen woensdag.

Red Panthers verliezen nipt tegen China

In hun tweede wedstrijd tegen China hoopten de speelsters van Raoul beter te doen dan het gelijkspel van donderdag. En aanvankelijk leken ze goed op weg, het spel van de Panthers was een stuk intenser en dwingender in het eerste kwart. Spijtig genoeg kwam China geleidelijk aan beter in hun spel en kregen de Belgen het wat moeilijker. Bij de start van het tweede kwart konden de Chinezen zelfs de score openen via Zixia Ou op PC (1-0). Dit gaf de Chinese dames meer moed en gaf het omgekeerde effect bij de Belgen. De dominantie in het spel wisselde vanaf dan van kant en de Panthers hadden het moeilijk om gvaar te creëren in de Chinese cirkel. Het bleef 1-0 tot aan de rust.

Na de pauze kwam er meer van hetzelfde. Een aantal van de gewoonlijke sterkhouders bij België kregen weinig grip op de wedstrijd. Tot vijf minuten voor het einde van het derde kwart Ambre Ballenghien eindelijk de ban brak en de bal op PC binnensleepte voor België. Het stond echter niet lang 1-1, want amper anderhalve minuut later scoorde Ning Ma de 2-1 voor China. Alles was te herdoen voor de Belgen. Helemaal op het einde van het derde kwart sleepte Vanden Borre op de voet van de Chinese linestop. De strafbal die Vanden Borre zelf nam werd spijtig genoeg van de lijn gehaald door de Chinese keepster, de gelijkmaker kwam er niet. In de laatste 15 minuten gingen de Belgen op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Maar deze keer lukte het hen niet om zoals vorige donderdag helemaal op het einde langszij te komen. De wedstrijd eindigde op een teleurstellend 2-1 verlies voor de Red Panthers.

Zondag krijgen ze al onmiddellijk de kans om zich te herpakken. Hun laatste wedstrijd in Antwerpen is om 14u tegen Australië.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!