Hockey Pro League Antwerpen: Dag 6

Na het mooie gelijkspel van gisteren tegen Australië – en het extra gewonnen punt dankzij winst in de shoot-outs – stonden de Red Panthers deze donderdagavond weer op het veld in Antwerpen voor een eerste wedstrijd tegen China. De Red Lions warn nadien aan de beurt, tgen Spanje met als doel om de teruggevonden vechtlust van gisteren tegen Australië (5-1), een mooi vervolg te geven.

Tweede ietwat tegenvallend gelijkspel voor Red Panthers tegen China

Na het mooie gelijkspel van gisteren tegen Australië, waren de Red Panthers vastbesloten om tegen China opnieuw voor de overwinning te gaan. Beide teams gingen in het begin van de wedstrijd voorzichtig te werk en gebruikten het eerste kwart vooral om elkaar te analyseren. Pas in het tweede kwart slaagden de Belgen erin de Chinese verdediging te doorbreken. Louise Versavel – 250 caps vandaag! – opende de score door met een spectaculaire smash op rebound van de Chinese keepster (1-0).

Het stond 1-0 bij de rust, de vooruitzichten leken veelbelovend voor de tweede helft. De spanning steeg in het begin van deze periode met een controversiële videobeslissing in het voordeel van de Chinezen, betwist door de Belgische aanvoerster Alix Gerniers. Gelukkig had deze beslissing geen invloed op de Belgen die solide in de verdediging bleven, vooral dankzij hun doelvrouw Elodie Picard die en paar opmerkelijke reddingen in petto had.

De Panthers bezweken echter uiteindelijk onder de Chinese druk in het laatste kwart, hun tegenstanders slaagden er tien minuten voor het einde in om gelijk te maken (1-1). Geen van beide teams kon nadien nog het verschil forceren, de shoot-outs zouden bepalen welk team een extra punt in de wacht zou slepen.

De Belgen begonnen slecht aan de shoot-outs en kregen de eerste drie binnen. Maar Elodie Picard herpakte zich en stopte alle volgende pogingen. Het was uiteindelijk Justine Rasir die de beslissende shoot-out scoorde, gevolgd door een laatste cruciale redding van Picard, waardoor de Panthers het bonuspunt veroverden.

Dit was een tweede gelijkspel op rij voor de Red Panthers, die zich komend weekend zullen moeten herpakken om deze keer wel de zes punten te proberen behalen.

Red Lions gaan diep om Spanje te verslaan

Het was een erg jong en onervaren Spaanse ploeg die het vanavond opnam tegen de Red Lions. Maar hun snelheid van executie en hun aggressiviteit maakten hun relatieve gebrek aan ervaring meer dan goed. De Belgen domineerden de ganse eerste helft, maar stuitten op een Spaanse ploeg die het veld vakkundig kleiner maakten en hun tegenstanders weinig ruimte liet. De Spanjaarden toonden zich op hun beurt erg gevaarlijk in de tegenaanval.

Zij waren het dan ook die vroeg in de tweede helft de score openden via Cunill (0-1). Een paar minuten later maakte Tom Boon – reeds hersteld van zijn 30 (!) hechtingen in de lip van vorige week – na een mooie solo over de linkerflank gelijk voor de Belgen (1-1). De stand bleef echter niet lang in evenwicht, want Sanz herstelde amper een minuut later de Spaanse voorsprong 1-2). Een uitstekende Loïck Luypaert zette iets later de bordjes opnieuw gelijk op penalty corner (2-2). De Lions bleven daarna op zoek gaan naar de winnende treffer. Die kwam er vijf minuten voor tijd, toen Alexander Hendrickx opnieuw scoorde uit een PC. De Belgen slogen er vervolgens in om stand te houden en pakten zo de drie punten.

De Red Lions waren blij met deze overwinning, waarvoor ze diep warn moeten gaan, na een ‘loopgravenoorlog’ tegen een verrassend sterk Spaans team. Deze zwaarbevochten wedstrijd zal hen ongetwijfeld in staat hebben gesteld om een aantal belangrijke stappen voorwaarts te zetten in hun Olympische voorbereiding. Hun volgende wedstrijd is opnieuw tegen Spanje en staat gepland op zaterdag.