De toekomst van onze nationale ploegen

Op woensdag 11 september was de pers uitgenodigd op het Red Panthers en Red Lions Center of Excellence om een persconferentie bij te wonen over de toekomst van onze twee nationale ploegen. Patrick Keusters (Voorzitter van de KBHB), Serge Pilet (CEO van de KBHB), Adam Commens (High Performance Director) en Shane McLeod (Hoofd Coach van de Red Lions) presenteerden gezamenlijk een overzicht van de huidige situatie en de nabije toekomst van onze nationale ploegen.

Jullie kunnen de persconferentie opnieuw bekijken door op deze link te klikken.

Red Lions - een vernieuwd squad van 34 spelers

Adam Commens begon met de bevestiging van het vertrek van een aantal spelers (Simon Gougnard, Sébastien Dockier, Tanguy Cosyns, Cedric Charlier, Loïck Luypaert en Florent Van Aubel) voordat hij aankondigde dat twee van de meest ervaren spelers in de ploeg niet geselecteerd werden voor het traject naar de Spelen van LA : John-John Dohmen (481 caps) en aanvoerder Felix Denayer (402 caps).

Shane McLeod presenteerde vervolgens de nieuwe lijst van 34 spelers die de Red Lions-selectie zullen vormen wanneer de training volgende week wordt hervat. Zie hieronder de lijst met spelers die deel uitmaken van de kern.

Red Panthers - onzekerheid rond Raoul Ehren

Wat betreft de nationale vrouwenploeg is er nog geen kern bekend. Red Panthers hoofdcoach Raoul Ehren liet de KBHB onlangs weten dat hij was benaderd door de KNHB (Nederlandse Hockey Bond) om Paul Van Ass te vervangen aan het roer van de Nederlands vrouwen ploeg. De KBHB wil Raoul Ehren nog steeds behouden als hoofdcoach van de Red Panthers en de gesprekken hierover zijn nog gaande.

De squad van de Red Panthers staat nog niet vast, maar we kunnen al wel het vertrek van Aisling D’Hooghe (229 caps) en één van onze kapiteins Barbara Nelen (332 caps) bevestigen.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

De Red Giants bij de Picaro’s

Ons nationale parahockeyteam zal van 2 tot 13 oktober deelnemen aan de Special Olympics Latin America 2024, die in Paraguay zullen plaatsvinden. De tien spelers en vier stafleden vertrekken op

Lees meer »