Uitzwaaiwedstrijd in Kortrijk voor Red Panthers en Red Lions voor vertrk naar Parijs 2024

Vrijdag kregen onze twee nationale teams de kans om een laatste voorberedingswedstrijd te spelen op Belgische bodem en voor eu-igen publiek, alvorens op 19 juli op de trein stappen naar Parijs. Saint Georges HC en de stad Kortrijk hadden alles uit de kast gehaald om de Red Panthers en Red Lions op gepaste wijze te verwelkomen op het prachtige Sport Campus Lange Munte. Meer dan 2.500 mensen kwamen hun idolen steunen in hun wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Red Panthers maken Zuid-Afrika simpel in

Eerst warn het de speelsters van Raoul Ehren die het onder een grijze vochtige hemel opnamen tegen Zuid-Afrika. D Belgische dames hadden slechts vijf minuten nodig om de score te openen dankzij Barbara Nelen. Daarna ging het snel: de treffer van Charlotte Englebert en de tweede van Nelen uit een PC rebound zorgden voor een 3-0 score aan het einde van het eerste kwart. In de tweede helft, onder de eerste zonnestralen van de dag, stonden ook Ambre Ballenghien (4-0), Lotte Englebert (5-0), Vanessa Blockmans op PC (6-0) en tot slot Abi Raye nog aan het kanon. Eindstand 7-0. Ter voorbereiding op het Olympische toernooi werden beide teams vervolgens nog onderworpen aan een shoot-outsessie. Ook hier bleken de Panthers veruit de besten, ze wonnen de shoot-outs uiteindelijk met 4-1.

Ingewikkelde wedstrijd voor de Red Lions, tegen een taai Zuid-Afrika

In de tweede wedstrijd deden de mannen aanvankelijk hetzelfde als hun vrouwelijke collega’s, door vrij snel de score te openen dankzij het jonge talent Arno Van Dessel (1-0). Het publiek ontplofte en verwachtte nadin uiteraard een gelijkaardig scenario als dat van de Panters. Maar de Zuid-Afrikanen waren duidelijk niet naar Kortrijk gekomen om enkel te verdedigen. Enkele minuten later zette Dayaan Cassiem de bordjes alweer gelijk op 1-1. Van de twee keepers was het tot aan de rust zelfs Vincent Vanasch die het meeste werk op te knappen had. Na de pauze kwamen de Lions met nieuwe ambities uit de kleedkamer, maar ze bleven botsen op een taaie Zuid-Afrikaanse ploeg, die helemaal aan het einde van het derde kwart zelfs aan de leiding kwam dankzij Nicolas Spooner (1-2). Gelukkig konden de Belgische fans rekenen op Alexander Hendrickx en zijn PC om een nederlaag voor de Red Lions te voorkomen. Deze zou voor de Red Lions bitter gesmaakt hebben, zo kort voor hun vertrek naar Parijs, waar ze hun Olympische titel zullen verdedigen. Eindstand 2-2.