PARIJS 2024 – Tweede overwinning en zes op zes voor de Red Panthers

Het was met 3 punten op zak dat de Red Panthers maandag hun tweede wedstrijd van het Olympisch toernooi in gingen. De tegenstanders van de ‘Reds’ waren ‘les Bleues’ en hun vele lokale fans. De doelstelling was klaar als en klontje: zes op zes halen, indien mogelijk liefst met goed hockey.

Na amper zeven minuten opende Justine Rasir de score voor België (0-1). Vier minuten later onderschepte Englebert de bal en zette een counter op door het midden. Ze  drong de cirkel binnen en vuurde hoog naar doel, maar haar backhand schot werd door de Franse keeper knap met de handschoen gered. Ambre Ballenghien was goed echter goed gevolgd en was het eerste bij de rebound: 0-2. Aan het begin van het tweede kwart steeg de score zelfs naar 0-3 dankzij een backhandschot van Alix Gerniers. De Belgen bleven tot het einde aandringen, maar konden voor rust niet meer scoren.

Na de pauze waren het de Fransen die het gevaarlijkst uit de kleedkamer kwamen. Er was zelfs een zeer gefocuste Elodie Picard nodig om te voorkomen dat Frankrijk de score zou openen. Maar beetje bij beetje namen de Panthers opnieuw de bovenhand. En halverwege het derde kwart klom de score naar 0-4 dankzij een keiharde ‘sleep’ in de linker benedenhoek van Stephanie Vanden Borre op PC. Met nog 10 minuten te gaan kreeg diezelfde Vanden Borre een gele kaart. Maar met 10 tegen 11 wisten de Belgen toch de vijfde op het bord te zetten dankzij een prachtige individuele actie van Vandermeiren, afgemaakt door Ambre Ballenghien (0-5). Geen van de kansen die nadien nog volgden, leverden nog iets op. Eeindscore: 0-5.

Ruime overwinning voor België, zonder al te veel te moeten forceren. De volgende wedstrijd is aanstaande woensdag om 17.00 uur tegen Japan. Een negen op negen is essentieel zijn om met een geruster hart naar de rest van de poulefase toe te kunnen leven!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!