Young Red Lions gaan tot het uiterste en kloppen Engeland!

Na de zware nederlaag van zondag tegen Spanje (1-4), troffen de Young Red Lions vandaag Engeland in hun tweede groepswedstrijd van het EK voor junioren in Gent. Een overwinning was essentieel om de hoop op een top 2 plaats in de groep en een halve finale levendig te houden.

De wedstrijd begon aan een hels tempo, met de Belgen die er vanaf het begin de pees op legden. Bij een paar vroege kansen voor België had de Engelse doelman een aantal mooie saves in huis. Eén van de weinige Britse aanvallen aan het eind van het eerste kwart leverde Engeland z’n eerste twee PC’s op. De sleep van Robson op de tweede PC vond de doelplank. Een beetje tegen de gang van het spel in stonden de Engelsen 0-1 voor.

In het tweede kwart verzamelden de Young Lions de ene PC na de andere, maar geen enkele daarvan ging erin. Intussen werden de Engelsen gevaarlijker, echter zonder de Belgische verdediging echt te bedreigen. Bij rust stond het nog steeds 0-1.

De Belgen kwamen na de pauze met het mes tussen de tanden de kleedkamers uit. Na amper drie minuten in de tweede helft vond Louis Depelsenaire eindelijk het gaatje en scoorde de verlossende gelijkmaker (1-1). Maar een gelijkspel was niet genoeg voor de Belgen om hun lot in eigen handen te houden. Ze bleven de Engelse cirkel bestoken, maar konden hun aanvallen niet succesvol afmaken en zoals in hun eerste wedstrijd speelden sommige spelers nog te individueel. De Young Red Lions bleven erin geloven, maar de Engelsen ook. Pas in de 55e minuut scoorde Victor Foubert met een onhoudbare pegel het winnende doelpunt. Het stond 2-1 voor België, het publiek ontplofte! Helemaal op het einde miste Putters nog de genadeslag door een bal op de paal van een leeg doel te mikken. Maar dat veranderde niets aan de uitkomst van de wedstrijd, de Young Lions hadden hun overwinning vast!

Morgen zullen zij het karwei moeten afmaken door Schotland te verslaan (15.30 uur), liefst met meer dan twee doelpunten verschil, gezien de 2-1 overwinning van Engeland tegen datzelfde Schotland op de eerste dag.

Woensdag wordt dus een heel belangrijke dag voor de Belgen, want ook de Young Red Panthers zullen proberen die halve finales te halen, door minstens gelijk te spelen tegen Spanje (17u45). Afspraak morgen in Gent dus, om onze twee teams aan te moedigen!