World Cup : De Red Panthers halen de 3 punten binnen na hun eerste wedstrijd

De kop is er af! Nadat ze zich meer dan een jaar voorbereid hebben, zijn de Red Panthers sterk begonnen aan het WK 2022.  Hun poulefase speelt zich af in Terrassa in Spanje (groep D).

Hun eerste tegenstanders waren, op papier, het zwakste team van de groep, want Zuid-Afrika staat 15e in het mondiale klassement.

Om 15u startte de wedstrijd onder een loden zon en 32° op het veld. En het was zichtbaar, zelfs al waren ze al snel de betere met een paar cirkel-penetraties, de snelheid van uitvoering leek langzamer dan in hun laatste wedstrijden.  De Panthers kregen drie opeenvolgende PC’s, maar deze werden niet goed uitgevoerd en leiden dan ook naar niets.  Even later zelfde scenario, maar de PC fases liepen echt niet goed. Jammer, want dat waren 6 gemiste mogelijkheden in dit eerste kwart.

Aan het begin van het tweede kwart was Ambre Ballenghien scherp in haar duels, maar het was Stéphanie Vanden Borre die uiteindelijk in de 17de minuut de score opende op strafcorner (de 7e van de partij) en dit dankzij haar onvergelijkbare sleep. Eén minuut later kreeg Alix Gerniers op haar beurt een PC als gevolg van fout op haar bij één van haar dribbels in de 25m. En het was opnieuw Steph Vanden Borre die hem feilloos omzette: 2-0.

De Zuid-Afrikaanse speelsters lieten maar een zwakke indruk na, zowel in de duels als in hun zeldzame uitbraken.  Desalniettemin gaven onze Belgische dames in de 24e minuut een PC weg en de speelsters in het groen maakten er het meeste van: 2-1.

De Panthers gingen richting kleedkamer zonder tot dat moment op hun werkelijke niveau gespeeld te hebben.  Na de pauze veranderde het uitzicht van de wedstrijd nauwelijks. Onze dames gaven opnieuw een PC weg, gelukkig zonder gevolg deze keer.  Ze trokken niet echt de wedstrijd naar zich toe, en de voorsprong op het scorebord bleef maar magertjes, vooral door minder precieze passes en balcontroles.

Bij de start van het vierde kwart laten de Belgische supporters zich meer horen, en zelfs met meer acties rond de cirkel en richting goal van de tegenstanders, waren het toch vooral meer goals die we wilden zien. En het was duidelijk Charlotte Englebert die de boodschap hoorde, want bij een volgende PC variant maakte zij de 3-1.  Dat smaakte naar meer en op 3 minuten voor het einde scoorde Charlotte opnieuw: 4-1.

Het einde van de wedstrijd zag er ook heel anders uit.  Eindelijk trokken de Panthers de wedstrijd naar zich toe en de open kansen volgden elkaar op.

En zo verzekerden de Panthers zich van de 3 punten met 4 gescoorde goals, en was hun start van dit kampioenschap geslaagd te noemen.

Morgen, maandag, hebben onze dames een rustdag, en kunnen ze zich concentreren op de cruciale wedstrijd van deze poule D tegen Australië (dinsdag 05.07 om 21u30). Opgepast, de wedstrijden van de Red Panthers zijn te zien op VOO Sport en Play Sports.