World Cup 2023 – Red Lions scoren 5 maal tegen Zuid-Korea

Vier jaar na hun triomf en hun allereerste wereldtitel, stonden de Red Lions vandaag opnieuw in het Kalinga Stadion in Bhubaneswar (India) voor het WK 2023. In hun eerste poulewedstrijd deze zaterdag, stonden de Belgen tegenover Zuid Korea, een tegenstander die al een hele tijd niet meer hun pad had gekruist.

De Belgen begonnen de wedstrijd  voorzichtig controlerend. De eerste 30 minuten bleef het enorme veldoverwicht voor de Red Lions eerder steriel. De druk naar voor was er wel, maar de laatste pass belandde bijna altijd in een Koreaanse stick. Buiten twee opeenvolgende matige penalty corners voor de Red Lions in de 20e minuut, was er maar bitter weinig doelgevaar te noteren in de eerste helft. De Belgen hadden de totale controle, maar waren nog op zoek naar inspiratie en slagkracht. Het stond dan ook 0-0 aan de helft.

Die slagkracht vertoonden de mannen van Michel van den Heuvel wel onmiddellijk bij het begin van de tweede helft. Hun agressieve pressing leverde al na 22 seconden twee corners op. Op de eerste had de doelman een wereldsave op de rebound van Charlier in petto. Maar Alexander Hendrickx opende op de tweede met een krachtige sleeppush zijn doelsaldo van het toernooi. België stond 1-0 voor. Dit was echter het teken voor Korea om met snel en technisch hockey de Red Lions pijn te doen. Meer dan vijftien minuten lang kwam het gevaar vooral van de Aziaten, maar België hield overtuigend stand, mede dankzij een aantal klasseflitsen van doelman Vanasch. En laten we zeker ook Victor Wegnez niet vergeten, die gewoon quasi alle strafcorners van de tegenpartij eruit liep! Indrukwekkend! Op het einde van het derde kwart verstuurde Kina een millimeter pass richting Tanguy Cosyns in de cirkel. De Brusselaar devieerde mooi in het Koreaanse doel voor de 2-0.

Toen was de veer gebroken bij Korea, terwijl de Belgen alsmaar flitsender en accurater hockey lieten zien. En dan ging het plots snel. Florent van Aubel scoorde de 3-0 dankzij een prachtige backhand op een PC rebound. Twee minuten later was het de beurt aan Sebastien Dockier om, vanuit een heel gesloten hoek, te score tussen de benen van de Koreaanse doelman (4-0). En helemaal op het einde pikte zelfs Arthur De Sloover zijn goaltje mee op rebound.

België won uiteindelijk deze wedstrijd met een overtuigende en verdiende 5-0. Al hadden de Lions veel geduld nodig, het was al bij al een goed toernooibegin voor de Belgen. Het valt nog te bezien wat de concurrentie zal doen tegen deze stugge en technische Koreanen.