Red Lions winnen met 5-0 tegen Frankrijk

Onder een lekker lentezonnetje stond vandaag een testwedstrijd tegen Frankrijk op het programma van de Red Lions. Dit was een nieuwe uitstekende gelegenheid voor bondscoach Shane McLeod om zijn troepen wedstrijdritme te laten opdoen in het kader van hun Olympische voorbereiding.

De wedstrijd was nog maar zo’n 5 minuten bezig, toen Simon Gougnard in een warrige fase in de Franse cirkel, het eerste doelpunt koel kon intikken (1-0). De Belgen bleven daarna het meeste balbezit opeisen zonder echt door te duwen, tegen een redelijk mak startend Frans team.

Ook in het tweede kwart bleven de Lions duidelijk de baas. Een bedrijvige Florent van Aubel kreeg de bal op de linkerflank en vond met een mooie backhand pass Cédric Charlier voor een makkelijke tip-in (2-0). Een paar minuten later was het opnieuw ‘Hendrickx time’ op de tweede penalty corner voor België. Een onhoudbare sleeppush op halve hoogte en het stond 3-0. ‘Les Bleus’ konden maar niet aan de Belgische druk ontkomen, de Lions kwamen tot aan de rust geen enkele keer in gevaar.

‘Les Bleus’ werden bedrijviger maar geraakten maar niet door de Belgische linies. De Lions kwamen tot aan de rust geen enkele keer in gevaar.

De Fransen kwamen met meer vechtlust uit de kleedkamers na de pauze, maar een secuur verdedigend Belgisch team smoorde elke aanvallende Franse intentie in de kiem. In het midden van het derde kwart kwam Arthur De Sloover goed opzetten op links. Met een mooie dribbel aan de rand van de cirkel en een listige pass tussen zijn eigen benen, vond hij Charlier aan de achterlijn. Deze bracht de bal voor doel, waar een aan de tweede paal opgestelde Sebastien Dockier de 4-0 binnen duwde.

Dit was opnieuw het teken voor België om vol ten aanval te trekken. Na een paar mindere acties van de Belgen vertrok Augustin Meurmans bal aan de stick op de rechterflank. Hij zette mooi een paar Franse verdedigers in de wind, zag en vond een alleen gelaten Cédric Charlier , die z’n tweede van de namiddag scoorde (5-0). Tot op het einde van de wedstrijd bleven de Belgen de aanval opzoeken, zonder verdere uitdieping van de score echter. De 5-0 eindzege was oververdiend voor superieure Red Lions, die hun voorbereiding op Tokio sereen verder zetten.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!