Pro league – waar was da feestje? In ukkel, voor de Red Lions!

Het kon niet anders of het zou een groot feest worden op Ukkel Sport. Na de mooie 1-0 overwinning van de Red Panthers eerder in de namiddag, was het de kersverse Olympische kampioen die eindelijk weer een afspraak had met zijn thuispubliek. En of dit publiek positief had gereageerd! Een sold-out stadion was al lang voor de wedstrijd helemaal achter ‘zijn’ Red Lions gaan staan.

Net voor de start van de wedstrijd werd ex Red Lions kapitein Thomas Briels er ook bijgehaald. Hij kreeg uit de handen van zijn vriend en nieuwe kapitein Felix Denayer een Lions shirt met 359 in gouden cijfers op de rug, het aantal officiële wedstrijden dat hij met de Reds speelde. Thomas, net gestopt als international, kreeg een oververdiende staande ovatie van de 3200 supporters in het stadion.

De Red Lions genoten duidelijk van de uitgelaten sfeer die speciaal voor hen was gecreëerd. Maar ze leken ook duidelijk meer dan bereid om voor hun publiek een top prestatie op de mat te leggen. In het eerste kwart waren er al een aantal mooie kansen, vooral voortvloeiend uit snel en accuraat teamspel. Maar de ballen gingen er aanvankelijk nog niet in.

Na vier minuten in het tweede kwart kwam daar verandering in, toen Sebastien Dockier koel in doel tikte aan de tweede paal, op aangeven van Boon (1-0). Ook onze “Wall” stond scherp, want bij een zeldzaam balverlies van de Belgen hield hij, oog in oog met een Duitse aanvaller, de bal autoritair uit zijn doel. Vijf minuten later kwam De Kerpel opzetten langs rechts, zette voor richting Charlier wiens keiharde volley de 2-0 op het bord zette.

Na rust gingen de Lions gewoon verder op hun elan, met snedig en flitsend spel, zoals het een Olympische kampioen betaamt. De jonge William Ghislain kreeg na vijf minuten een eerste schietkans, maar deze ging net naast. Maar twee minuten later scoorde hij wel. Hij stond goed opgesteld aan de tweede paal om een voorzet van Cosyns mooi binnen te tikken.

In het vierde kwart gingen de Belgen iets kalmer aan spelen, wat de Duitsers wat meer ruimte gaf. Dit was perfect voor Vincent Vanasch om nog maar eens te tonen dat hij de echte ‘patron’ is in goalkeeper land, met 3 prachtige reddingen kort na elkaar. Op de tegenaanval van de Belgen devieerde Ghislain de bal mooi naar Nico De Kerpel, die met een listig backhand lobje de 4-0 scoorde. Nog een paar minuten later kon Duitsland uiteindelijk de 0 op het bord wegwerken, toen Schachner de bal voorbij Vanasch kreeg (4-1). Dit gaf de Lions een nieuwe boost en eerst opnieuw Nico De Kerpel en uiteindelijk ook Vanasch er nog twee extra in mikten.

De eindscore stond op 6-1, met een 5-sterren prestatie van de Belgen, die hun supporters na 18 lange en moeilijke maanden opnieuw konden verwennen en dat dan ook met verve deden. Morgen volgt nog een tweede wedstrijd tegen ditzelfde Duitsland. Benieuwd wat dit zal geven!