PRO LEAGUE – sterke prestatie van de Red Panthers tegen India, afwerking kan nog beter

Na de 4 op 6 van eerder deze week tegen China, staan dit weekend de twee laatste Hockey Pro League wedstrijden in België op het programma van de Red Panthers. Met India wordt het niveau van de tegenstander toch wel opgeschroefd, wat een serieuze test zal zijn voor de Belgen in hun voorbereiding voor het WK van begin juli. Twee dagen met ideale weersvoorspellingen en een uitverkocht stadion beloven een spetterende apotheose van dit Belgische luik van de Pro League.

De wedstrijd begon intens, het waren eerst de Indiërs die druk zetten in de cirkel. Maar de Belgen verdedigen secuur. Maar het was Barbara Nelen, de Belgische aanvoerster vandaag, die na drie minuten spelen de score opende. Zij werd van op rechterflank goed bediend door Michelle Struijk: 0-1.

De Red Panthers forceerden 4 PC’s in de beginfase van de wedstrijd, maar noch het aangeven, noch het stoppen of de schoten op doel leken al helemaal op punt te staan. De Belgen bleven echter aanvallend  agressief spelen en ook hun press was heel efficiënt. Aan de rust stond het nog steeds 1-0.

Onmiddellijk na de pauze forceerden de Red Panthers een nieuwe PC, maar de sleep van Stephanie Vanden Borre werd goed geblokkeerd door een verdedigster. In de 35e minuut kwam Alix Gerniers goed opzetten op links en vond Ambre Ballenghien die er met een mooie tip-in 2-0 van maakte. De Belgen bleven sterk en collectief spelen, soms zelfs een beetje té collectief voor doel. Maar de structuur en de precisie waren goed afgesteld.

Met nog een kwart van de wedstrijd te spelen, resulteerde een zeldzame verwarring in de Belgische verdediging in het eerste Indiase doelpunt; 2-1. Aan de andere kant van het veld strandde voor de tweede maal vandaag een bal van Ambre Ballenghien op de paal. Op de tribunes juichten de fans het mooie spel van de Belgen fors aan, in de hoop naar meer, maar helaas bleef het hierbij. Een goede wedstrijd van de Red Panthers, ook al hadden ze een pak kansen om de wedstrijd eerder te beslissen.