PRO LEAGUE: Red Lions stellen teleur tegen Argentinië

Om 23 uur Belgische tijd (19 uur plaatselijke tijd) hebben de olympische kampioenen hun eerste stappen gezet in de tweede ronde van de Pro League 2022-2023. De Belgen staan al lange tijd aan de top van de wereldranglijst, maar ze lijken nog steeds hongerig naar overwinningen. Bovendien dient deze Pro League als laboratorium voor bondscoach Michel van den Heuvel om jonge talenten te integreren en zijn tactiek op punt te stellen tegen taaie tegenstanders.

Van bij het begin van de wedstrijd legden de Belgen een strak ritme op. Maar de Argentijnen counterden met diepe, splijtende passes. Met een beetje geluk, maar ook door een gebrek aan doorgedreven mandekking in het Belgische kamp, openden de Argentijnen de score in de 7e minuut via Agustin Bugallo. De Lions hadden moeite om kansen te creëren en een stevig blok te vormen. Maar bij één van hun eerste gevaarlijke acties in de cirkel was het prijs! Charlier vond, met een krachtige voorzet Sebastien Dockier, die goed opgesteld stond bij de tweede paal, voor de gelijkmaker: 1-1.

In het tweede kwart ontbrak het de Belgen nog aan structuur. De spelers voerden de druk op, maar concentratie en consistentie ontbraken te vaak. Aan het einde van de eerste helft maakte Arthur Van Doren een, voor hem zeldzame, grote flater en was de wedstrijd bijna voorbij. Gelukkig stond zijn broer Loic heel sterk te keepen. Het was voelbaar dat dit een herstart was voor de Belgen, die nog niet op hun best leken te zijn.

Na de pauze bleven de Lions teveel naar hun tegenstanders kijken. Het ontbrak hen aan strijdlust, ze hadden moeite om echte kansen te creëren. Gelukkig was het aan Argentijnse kant niet veel beter. De positieve noot aan Belgische zijde kwam van Loïc Van Doren, die het Belgische doel vanaf het begin van de wedstrijd met brio verdedigde!

Beide teams probeerden aan het eind van de wedstrijd het ritme op te voeren, maar het zag er naar uit dat we op shoot-outs afstevenden. De Zuid-Amerikanen slaagden er echter toch in om aan de leiding te komen, dankzij een lichte strafbal door de videoscheidsrechter toegekend voor een opzettelijk geachte overtreding van een struikelende De Sloover. Maico Casella zette deze op prachtige wijze om. De Red Lions konden niet profiteren van een laatste strafcorner. Het moet gezegd dat de Belgische PC gedurende de hele wedstrijd niet op zijn gebruikelijke niveau functioneerde. De score bleef ongewijzigd: 2-1.

Laten we hopen dat de Red Lions zondagavond hun zelfvertrouwen kunnen herwinnen en hun spel meer zullen kunnen opdringen aan de Argentijnen. Deze wedstrijd wordt opnieuw live uitgezonden vanaf 23.00 uur op Playsports en op VOO Sport World 1.