Pro League – Red Lions winnen met 3-2 van Groot-Brittannië

Alle foto’s van PHDPH.com

Na de Red Panthers eerder op de dag, stonden ook de Red Lions op het veld van Uccle Sport tegenover de mannen van Groot-Brittannië. We moeten al terug naar oktober 2018, voor de laatste nederlaag van de Belgische mannen tegen Groot-Brittannië (1-2). Ook vandaag zijn de Belgen, die momenteel aan de top van het Pro League klassement staan, de favorieten tegen de Britten, die onderaan bengelen.

Het eerste kwart kon niet echt spannend genoemd worden. Beide teams speelden vooral op balbezit en probeerden te counteren wanneer mogelijk.  De defensieve press stond aan beide kanten goed. Het tweede kwart was dan weer een kopie van het eerste, met twee teams die elkaar observeren en, buiten een paar PC’s, heel weinig kansen kunnen creëren. Maar in de 27e minuut opende Alexander Hendrickx de score op de tweede Belgische PC. Drie minuten later kwamen de Britten echter langszij, ook op strafcorner. Roper mikte de bal pal tussen de benen van Florent van Aubel, die op de doellijn stond. Er stond een logische 1-1 op het bord aan de rust.

Na de pauze begon het hevig te regenen, wat de snelheid van het spel niet ten goede kwam. In de 33e minuut, bij de tweede kans voor de Belgen was het Tom Boon die met een keihard schot zijn team weer aan de leiding bracht (2-1).  Maar de Britten gaven (nog) niet op en bleven vechten voor elke bal, terwijl bij de Belgen de spelintensiteit ver onder hun normale niveau lag. In de 42e minuut kon Waller beide ploegen weer gelijk brengen (2-2).

In het laatste kwart werd het spel opener en versierden de Britten een hele reeks strafcorners. Maar ze konden er geen enkele van verzilveren. Terwijl de Belgen meer fouten begonnen te maken en ook minder goed opgesteld leken te staan, kon John-John Dohmen in de 59e minuut toch nog een bal binnen tikken. De score bleef op 3-2 voor de Red Lions staan tot het einde.

Een goede score, maar de manier waarop liet toch wat te wensen over. In de wedstrijd van morgen (16u30) en ook in die van woensdag tegen Nederland, zal uit een ander vaatje moeten getapt worden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!