PRO LEAGUE: Red Lions veel sterker dan gisteren!

Spanje en België deelden gisteravond de punten (3-3), met een extra punt voor de Belgen die de shoot-outs wonnen. Spanje had enige reden om teleurgesteld te zijn met dat ene punt.

De wedstrijd van zaterdag begon met hoge druk van de Lions, waardoor hun tegenstanders veel minder ruimte kregen dan de dag ervoor. Deze tactiek dwong de Red Sticks duidelijk tot meer fouten. Een diepe bal leek voor iedereen verloren, maar William Ghislain kon deze nog net voor de achterlijn binnen houden en Tom Boon vinden. De Brusselaar, die in opperbeste vorm verkeert, aarzelde niet en schoof de bal koel binnen (1-0). De 2.000 fans die waren komen opdagen ontploften en bereidden zich voor op een geweldige avond met hun helden.

De Belgen toonden een gezonde agressie en snelheid van uitvoering. Na een video call aan het einde van het eerste kwart, kregen ze een PC. Deze leek aanvankelijk op niks uit te draaien, maar op de rebound bereikte de bal na een aantal passes bij de jonge Nelson Onana, die zijn allereerste officiële doelpunt voor de Red Lions kon scoren (2-0).

Het tweede kwart bracht wat minder actie, met meer missers aan beide kanten. De jonge Belgische garde greep een aantal kansen om zich te tonen. Maar de man van het moment was Tom Boon, maker van twee van de drie doelpunten gisteren. Hij herhaalde dit huzarenstukje zaterdag met een prachtige goal in de 28e minuut: een meesterlijk schot tussen de eigen benen met de rug naar het doel (3-0).

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd: met een doelpunt van Tom Boon. En wat voor één! Hij probeerde de keeper tot drie maal toe met een 3D dribbel te verslaan en slaagde er uiteindelijk in om de 4-0 op het bord te zetten.

De Lions bleven hun publiek verwennen met enkele geweldige technische standjes, lange passes en heel aantrekkelijk spel. De Red Sticks leken een pak minder in de stemming dan vrijdag. Zij vonden de ruimte niet, al bleven ze wel gevaarlijk op counter. De Spanjaarden scoorden in de 48e minuut dan toch de eerredder dankzij Rodriguez (4-1). In de laatste minuten konden de jonge Belgische debutanten nog laten zien dat er de komende jaren met hen rekening zal moeten worden gehouden. Uiteindelijk rondde Tanguy Cosyns een vijfsterren prestatie af door de 5-1 te scoren op aangeven van … Tom Boon. De spits, die gisteren al tot man van de wedstrijd was uitgeroepen, won deze titel opnieuw op een meer dan overtuigende manier!

Eindstand: 5-1.

Voor dit tweede deel van het Pro League weekend deden de Red Lions al een pak beter dan tijdens hun eerste wedstrijd. Ze speelden verzorgd en aantrekkelijk hockey en gaven hun jonkies een goede kans om te tonen wat ze kunnen. Een goed voorteken voor de toekomst…

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!