PRO LEAGUE – Red Lions spelen 3-3 gelijk tegen India in thriller

Twee keer een vol huis voor dé affiche van dit Belgische luik van de Hockey Pro League. De twee wedstrijden tegen India trokken heel wat supporters naar het Wilrijkse Plein in Antwerpen.

India toonde vanaf de start dat het grote ambities had voor deze eerste wedstrijd, met een grote druk voorwaarts. Zo forceerden ze al onmiddellijk twee penalty corners, die perfect gepakt werden door Loic Van Doren. Een paar minuten later kreeg Akashdeep een kans om van dichtbij te scoren, maar zijn bal vloog net buiten. Na 10 minuten forceerde ook België een eerste PC, maar de sleep van Boon werd vakkundig gestopt door keeper Sreejesh. Het gevaar ging op en neer en bij de Indische tegenaanval was er een ‘grote’ Manu Stockbroekx nodig om de aanvaller af te stoppen. Twee PC’s voor België brachten opnieuw niks op en beide teams bleven vol voor de aanval gaan.

We zagen meer van hetzelfde in het tweede kwart, met India dat toch wel het meest gevaarlijk voor de dag kwam. Hun snel en ongelofelijk technische spel maakte het de Belgen ontzettend moeilijk achteraan. De Kerpel kreeg een grote schietkans, maar zijn backhand vloog hoog over. Aan de andere kant was het dan wel raak: Shamsher opende de score voor India: 0-1. De Lions hapten wat naar adem, maar konden redelijk snel tegenscoren dankzij een mooie actie van De Kerpel en een tip-in van Cédric Charlier: 1-1. Het helse ritme bleef aanhouden en België en India versierden elk een extra PC. De twee doelmannen, die allebei op heel hoog niveau stonden te keepen, hielden hun netten schoon. Helemaal op het einde van het tweede kwart viel Arthur Van Doren uit met wat een enkelblessure leek te zijn. Aan de rust stond het 1-1.

Eén minuut na rust was er al een heel grote Van Doren nodig om het eerste Indiase schot met de handschoen weg te werken. De snelheid van executie lag bij India ontzettend hoog en dat maakte het de Belgen knap lastig. De Lions werden naar achteren gedrukt en konden hun spel moeilijk ontwikkelen. Toch was het België dat een tweede keer kon scoren. Simon Gougnard zette met een listig balletje eerst een verdediger opzij aan de kop van de cirkel en schoot dan snoeihard de 2-1 binnen.

Dat gaf de Lions blijkbaar een boost, want plots waren zij de gevaarlijkste ploeg op het veld, met een paar scherpe aanvallen. Het momentum leek van kant te wisselen. Een backhand van van Aubel ging maar net naast. In de andere cirkel bleef Van Doren op hoog niveau keepen, met een nieuwe mooie redding op een Indiaas schot. De Belgen gingen de laatste 15 minuten in met een 2-1 voorsprong, maar de klus was zeker nog niet geklaard.

Boon kwam na één minuut in het laatste kwart heel dicht bij een doelpunt. Op de volgende PC voor België pikte Nicolas De Kerpel ook zijn goeltje mee, met een raket in de linker beneden hoek (3-1). Maar twee minuten later haalde Harmanpreet er dankzij een strafbal eentje terug voor India (3-2). Met nog 9 minuten op de klok moest Arthur De Sloover een noodduik verrichten op een bal die zomaar het lege doel leek in te rollen. India zette door en veroverde een PC op twee minuten van het einde. Na een verrassende fase kon Jarmanpreet het gaatje vinden: het stond 3-3. Met minder dan één minuut op de klok dwongen de Red Lions een ultieme PC af, maar Hendrickx mikte naast. De 3-3 eindscore betekende dat er via shoot-out zou gestreden worden voor een extra punt. Dit werd binnen gehaald door India, dat alle vijf pogingen scoorde, tegen vier voor de Belgen.

Dit gelijkspel was een billijk resultaat van een ongemeen spannende wedstrijd waarin beide teams hun momenten hadden. Maar één ding is duidelijk: dit India is een te duchten tegenstander voor de toekomst!