PRO LEAGUE – Red Lions overklassen Zuid-Afrika

In de Pro League staan er voor de Red Lions deze week twee avondwedstrijden op het programma. Dinsdag en woensdag klokslag 18u staan de Belgische mannen tegenover Zuid-Afrika op het Wilrijkse Plein in Antwerpen. De 9-4 winst in de poulefase op de Spelen van Tokyo afgelopen zomer was voor de Belgen het laatste wapenfeit tegen de jonge Zuid-Afrikaanse ploeg.

De wedstrijd was nog maar goed 4 minuten onderweg, of Cosyns recupereerde de bal mooi op links, vond van Aubel in de cirkel, wiens backhand voorzet kundig door Nicolas De Kerpel in doel werd gedevieerd. België stond 1-0 voor. Door de hoge pressing verloor Zuid-Afrika enorm veel ballen aan de Belgen, die steeds vliegensvlug de cirkel van hun tegenstanders belegerden, met heel wat schoten op doel als gevolg. Maar het moet gezegd, een goede Zuid-Afrikaanse defensie en een zeker gebrek aan ‘killers instinct’ van de Belgen, hield het scorebord ongewijzigd. In de 14e minuut kwam België goed weg, op de tweede PC voor Zuid-Afrika. De sleep push van Beauchamp spatte uiteen op de kruising.

In het tweede kwart gebeurde er de eerste 11 minuten bitter weinig. Maar hier maakte Tom Boon een einde aan door een half gekraakte voorzet van Cosyns listig over de keeper te liften. De 2-0 stond op het bord en bleef zo tot aan de rust.

Het derde kwart had maar weinig om het lijf. De Belgen domineerden duidelijk de debatten, maar legden net te weinig intensiteit en nauwkeurigheid in hun spel om doelman Jones te bedreigen. Maar dan was er Tom Boon, die op een zoveelste penalty corner voor België, de bal onhoudbaar voorbij de line stopper sleepte: 3-0. Twee minuten later was het de beurt aan Alexander Hendrickx om zijn goaltje mee te pikken op een volgende PC (4-0).

In het laatste kwart bleven de Belgen kansen creëren, met Tom Boon als gevaarlijkste man. De Brusselaar scoorde in de 47e minuut z’n derde van de avond en maakte mooi 5-0. In de minuten erna kregen de Lions nog een paar open schietkansen, maar de Zuid-Afrikaanse doelman en spelers verdedigden hun doel op verwoede wijze. Het Belgische overwicht was volledig, de Lions controleerden de match tot het einde met verzorgd en aanvallend hockey. De eindscore bleef uiteindelijk op 5-0 steken.

Morgen zelfde plek zelfde uur, staan beide teams opnieuw tegenover elkaar op het veld. Krijgen we dan een andere wedstrijdfysionomie te zien, of gaan de Red Lions gewoon door op hun elan? Kom het in het stadion ontdekken er zijn nog kaarten!