PRO LEAGUE : Red Lions klaren de klus tegen Argentinië

Net als hun vrouwelijke collega’s werden ook de Red Lions zaterdag verslagen, hoewel ze duidelijk in staat waren om een niveau hoger te spelen. Dat is dan ook wat zondagavond van hen werd verwacht, in hun tweede Pro League wedstrijd tegen Argentinië: mooi spel leveren en kansen creëren.

Vanaf het begin van de wedstrijd toonde België zich aanvallend en vastberaden. In tegenstelling tot de dag ervoor namen de Lions meer controle over het spel en creëerden kansen. En na zeven PC’s openden de Belgen eindelijk de score via Alexander Hendrickx (15e minuut) en namen een logische voorsprong.

Het merendeel van het balbezit was Belgisch, terwijl de Argentijnen geen ruimte vonden zoals de dag voordien. De intensiteit en de drang naar voren van de Red Lions was weer aanwezig en dat was geweldig om zien! De passes waren nauwkeurig, wat het moeilijk maakte voor hun tegenstanders om het overwicht te nemen of zelfs het spel te maken. Bij de pauze stond België met 0-1 voor.

Na de pauze zetten de Argentijnen meer druk op het middenveld en brachten de Lions af en toe in de problemen. De Belgen waren echter solider in de duels, ook al waren de kansen schaars.

Het einde van de wedstrijd werd wat spannender, maar Loïck Luypaert zette België buiten schot op de 11e Belgische PC vijf minuten voor het einde: 0-2! De Red Lions verzekerden zich van de 3 punten en vermeden zo shoot-outs.

In vergelijking met zaterdag hadden de Belgen de wedstrijd meer in eigen handen genomen en toonden ze meer motivatie en vastberadenheid. De overwinning was dus verdiend. Aan sommige onnauwkeurigheden moet nog worden gewerkt, vooral op PC. Maar daar dient de Pro League dan ook onder andere voor…