Pro League: Red Lions bevestigen tegen Frankrijk

Na de nipte 2-1 winst van gisteren tegen Frankrijk in de FIH Pro League speelden de Red Lions zondag een tweede keer tegenover hun zuiderburen. Het waren dezelfde spelers als de dag ervoor die het veld opkwamen in het regenachtige Antwerpse stadion. Hun missie was duidelijk: beter doen dan zaterdag, waar ze redelijk inspiratieloos en op automatische piloot voor de dag kwamen.

Na één minuut verloor Frankrijk al z’n recht op de videoscheidsrechter na een foute ‘call’. Enkele seconden later kregen ze dan ook nog eens een strafbal tegen na een grove fout op Charlier. Tom Boon bood zich logisch aan … en joeg de bal staalhard tegen de deklat. Na 10 minuten viel die eerste goal dan wel. Net zoals gisteren rukte Cédric Charlier de cirkel binnen op links en joeg een onhoudbare backhand voorbij doelman Thieffry (1-0). De Belgen leken te de wedstrijd goed in handen te hebben, maar met nog een kleine minuut te gaan kwamen de fransen toch langszij na een mooie inspanning van Timothée Clément (1-1).

Tom Boon stond vandaag weer aan het kanon op PC. Bij zijn tweede poging sleepte hij de bal onhoudbaar links over de grond voor de 2-1. Een paar minuten later voegde de Brusselaar nog eentje toe aan zijn indrukwekkende collectie PC goals (3-1). De Belgen gingen met een 3-1 voorsprong rusten.

Frankrijk zakte na de pauze een stuk lager terug en maakte het de Belgen zo een stuk lastiger om hun spel te ontwikkelen. De Lions probeerden met verzorgd samenspel de Franse defensie te ontwrichten, maar dat ging niet van een leien dakje. De jonge Ghislain kreeg twee mooie kansen voorgeschoteld, eerst via Gougnard en helemaal op het einde op een voorzet van Denayer, maar de vierde goal bleef uit.

In het vierde kwart werden de Belgische kansen alsmaar gevaarlijker, je had het gevoel dat er nog een doelpunt zou vallen. Maar de Fransen waren blijkbaar moed gepikeerd, want “les Bleus” trokken plots gretiger ten aanval. De Belgen moesten voor het eerst het spel ondergaan. De Belgische defensie plooide, maar begaf niet, ondanks een drietal PC’s voor Frankrijk. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een verdiende 3-1 winst voor de Red Lions.

11 punten op 12 voor de twee eerste weekends van dit Belgische luik van de Pro League. Volgende wedstrijden: dinsdag 7 en woensdag 8 juni tegen Zuid-Afrika, zaterdag 11 en zondag 12 juni tegen India. Er zijn nog tickets.