PRO LEAGUE – Nederland verslaat vermoeide Red Lions

Voor hun laatste wedstrijd van het jaar deze zondagmiddag, stelden de Red Lions een experimenteel team op tegen Nederland. Verscheidene sleutelspelers moesten deze Pro League double-header tegen onze noorderburen missen wegens blessure. En in vergelijking met de wedstrijd van vrijdag moesten de Belgen het ook nog eens stellen zonder Arthur Van Doren (bal op het hoofd vrijdag) en Loïck Luypaert (ziek). Michel van den Heuvel haalde noodgedwongen Nico De Kerpel naar de verdediging en Flo van Aubel naar het middenveld, terwijl de jonkies Tommy Willems en William Ghislain de aanvalslinie vervoegden.

De wedstrijd startte dramatisch voor de Belgen, die na 6 minuten al met 2-0 achter stonden. Eerst van Dam en daarna Warmerdam scoorden voor hun team, dat net als vrijdag met veel ‘grinta’ aan de wedstrijd begon. Daarna herstelden de Lions geleidelijk en met veel ijver het evenwicht in de wedstrijd, maar erg gevaarlijk waren ze niet. Enkele minuten voor rust konden de Belgen rekenen op een zeer goede Loic Van Doren in doel. De jonge Antwerpenaar had drie uitstekende reddingen in petto. In de 27e minuut kregen de Belgen een tweede strafcorner, die Alexander Hendrickx naar goede gewoonte keihard binnen schoot. Bij de rust stond het 2-1.

De Lions kwamen na rust met het mes tussen de tanden terug het veld op. Ze legden eindelijk hun spel op aan de Nederlanders, die bijna het hele derde kwart op hun eigen helft werden teruggedrongen. Kansen voor Dohmen en Hendrickx (PC) leidden helaas niet tot iets concreets. En helemaal aan het eind van het derde kwart moest Van Doren opnieuw serieus aan de bak op een schot van Brinkman. De Belgen bleven hoog op de helft van hun tegenstander zoeken naar de gelijkmaker. Maar de Nederlandse verdediging liet heel weinig ruimte achterin de Belgen speelden te onnauwkeurig om aanspraak te maken op de gelijkmaker. Verdiende 2-1 overwinning dus voor Nederland.

De Red Lions hadden het jaar liever niet met een nederlaag afgesloten. Maar wat een jaar was het! Het Olympische succes heeft veel energie gevergd van spelers en staf. En met alle verplichtingen die er nadien bij kwamen, de twee Pro League wedstrijden tegen Duitsland en het BOIC trainingskamp in Belek, waren deze twee wedstrijden tegen Nederland er waarschijnlijk te veel aan. Tijd nu voor een maand welverdiende vakantie! Afspraak in januari voor het begin van een nieuwe cyclus.