Pro League – Hendrickx sleept gelijkspel tegen Engeland uit de brand in de laatste minuut

Voor hun laatste twee wedstrijden van dit Hockey Pro League seizoen moesten de Red Lions naar Londen voor een dubbele confrontatie met Engeland in het Olympische Lee Valley stadion.

Na de eerste 15 minuten stond het nog 0-0. We kregen vooral een middenveld gevecht te zien, waar beide teams hun momenten hadden. Maar echt doelgevaar was er nog niet geweest.

Engeland kwam wel geleidelijk meer opzetten in het tweede kwart. De Belgen toonden zich vaak te slordig en lieten teveel ruimte aan de Engelse aanvallers. In de 8e minuut toverde Calnan als het ware uit het niets een geniaal schot uit z’n stick. Van Doren was compleet verrast en Engeland stond 1-0 voor. De Lions probeerden te reageren en kregen twee penalty corners, maar konden deze niet verzilveren. Twee minuten voor rust was het bijna prijs voor De Kerpel, maar zijn deviatie op voorzet van Gougnard werd nog net gestopt door de voet van de Engelse keeper. Net voor rust werd De Kerpel omver gelopen net toen hij ging scoren. Dit was onmiskenbaar een strafbal waard, maar noch de scheidsrechter op het veld, noch de videoref waren deze mening aangedaan. Het sond 1-0 bij rust.

Dezelfde Calnan verdubbelde de Engelse voorsprong na amper anderhalve minuut in de tweede helft (2-0). Maar enkele seconden nadien scoorde Arthur De Sloover uit een onmogelijke hoek een absolute  ‘beauty’ voor België, na een prachtige één-twee met Charlier (2-1).

De Lions gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Teveel onnauwkeurigheden en een zeker gebrek aan intensiteit hielpen hierbij niet. Terwijl ook de Engelsen bleven aanvallen kreeg België een nieuwe PC, maar de Engelsen verdedigden perfect. Maar bij de volgende PC was het wel prijs voor Hendrickx, het stond 2-2. Ondanks een laatste reuzekans voor Engeland in de laatste seconden, bleef het uiteindelijk 2-2. Een shoot-out sessie zou opnieuw uitmaken welk team een extra punt in de wacht zou slepen.

Shoot-outs: Engeland 3 – 0 België

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!