PRO LEAGUE dag 4: Panthers en Lions tegen Argentinië

Red Panthers spelen gelijk tegen Argentinië en pakken bonuspunt

Het was een kat-en-muisspel in de eerste helft, waarin beide ploegen hun hun jeugdspeelsters kansen gaven. De beste kans was voor Granatto die na een vrije slag de Belgische cirkel binnen stormde en in backhand afdrukte. Maar doelvrouw Elodie Picard stond pal en redde met de linkervoet. Valentina Costa zette de Leonas in de 30e minuut op voorsprong dankzij een goed genomen strafcorner (1-0).

Kort na de rust zette Englebert een indrukwekkende 60-meter sprint op, schakelde een Argentijnse verdedigster uit en vond Michelle Struijk, die de gelijkmaker op het bord zette (1-1). Vlak voor het einde van het derde kwart snoepte Albertarrio de bal af van Hélène Brasseur en legde breed af aan Jankunas. Haar backhand schot ging via de handschoen van Picard in doel en Argentinië stond 2-1 voor.  Helemaal op het einde liet de scheidsrechter mooi voordeel op een hoge bal in de Argentijnse cirkel. De jonge Ambre Ballenghien reageerde het snelst en ‘smashte’ de bal beheerst in doel.

Het stond 2-2, de Panthers dwongen voor de derde keer in dit Argentijnse luik van de Pro League een gelijkspel en shoot-outs af. Hierin toonde Elodie Picard zich van haar beste kant, met cruciale reddingen op von der Heyde en Granatto. Louise Versavel en Lucie Breyne scoorden en haalden zo het bonuspunt binnen voor België. Daarnaast werd de jonge Belgische Hélène Brasseur verkozen tot speelster van de wedstrijd.

De Red Panthers blijven groeien met het oog op het belangrijke EK van komende zomer.  De Belgen vertrekken uit Argentinië met 5 punten op zak, maar vooral na sterke prestaties tegen het nummer 2 van de wereld en zichtbare vooruitgang in

Hendrickx scoort vier keer voor Red Lions tegen Argentinië

Strafcornerspecialist Alexander Hendrickx scoorde gisteren tegen Argentinië niet minder dan alle vier de Belgische doelpunten! De Argentijnse doelman Hernando keerde eerst nog de eerste poging van Hendrickx, waarna Dohmen de rebound naast mikte. En nog in het openingskwartier ging een pass van Boccard van op de achterlijn voorlangs, De Kerpel miste maar net de deviatie. Maar in de 13e minuut zette Hendrickx een eerste PC om met een staalharde sleep in de rechter benedenhoek. België stond 0-1 voor.

Een fantastische ‘steal’ van Capurro op Hendrickx in de 19e minuut leidde de gelijkmaker van Lucas Vila in (1-1). Maar Hendrickx maakte er nog voor rust 1-2 van met een lage bal die door een verdedigende stick in doel werd gedevieerd.

De hattrick kwam er in het derde kwart, toen Hendrickx een strafbal feilloos omzette, nadat zijn sleep op de corner ervoor foutief op de lijn werd gestopt door een Argentijnse voet. Er volgde nog een vierde voor ‘Jimmy’, met opnieuw een lage bal links van Hernando. Op het einde scoorde Argentinië – ook op PC – een tweede doelpunt via Lautaro Ferrero. Eindscore: 2-4.

De Red Lions keren terug uit Argentinië met 6 punten op 12. Niet het best mogelijke resultaat, maar de getoonde progressie in de vier gespeelde wedstrijden laat het beste verhopen voor het aankomende WK in januari!