PRO LEAGUE – 3-1 voor Duitsland, nog een aantal zaken moeten beter bij de Panthers

Tweede wedstrijd voor de Red Panthers tegen Duitsland (FIH 4) in Düsseldorf. Gisteren verloren de dames van bondscoach Niels Thijssen nog met logische 2-0 cijfers van de nummer 4 van de wereld.

De coach besloot om vandaag Louise Versavel en Tiphaine Duquesne aan de kant te houden en jonkies Justine Rasir, Lucie Breyne, Charlotte Englebert, Alexia ’t Serstevens, Vanessa Blockmans, Anne-Sophie Roels en Hélène Brasseur een kans te geven om ervaring op te doen.

Na 21 minuten gelijk opgaand spel, dwongen de Panthers een eerste PC af, na een mooie aanval langs rechts. De bal werd feilloos ingespeeld en gestopt, maar het was de prachtige sleep van Ambre Ballenghien in de winkelhaak die de monden deed openvallen. België stond 0-1 voor. Spijtig genoeg niet voor lang, want 3 minuten later zette Gablac de bordjes weer gelijk. De score bleef steken op 1-1 tot de rust.

Bij de start van de tweede helft, op de tweede Duitse PC, stond Pieper goed opgesteld om de sleep in doel te deviëren: 2-1 voor de Duitsers. Ondanks quasi constante Duitse druk en 4 extra PC’s voor de thuisploeg, hielden de Belgische dames defensief goed stand tot het einde van het derde kwart.

Na 1 minuut in het laatste kwart was het weer prijs voor Duitsland … en weer op PC (de 7e al!). Grote sleepte de 3-1 hard binnen. De Belgen kwamen nog maar heel zelden onder de druk van de Duitsers uit, maar bleven toch proberen. De laatste pass ontbrak echter steeds. De eindscore bleef bij 3-1 voor die Danas.

Hét grote pijnpunt van deze tweedaagse was overduidelijk het slikken van veel te veel corners: 9 in totaal (gisteren 12)! Hier zijn in de komende maanden hard aan gewerkt moeten worden.