Meer informatie bijscholingen en Webinars

“Fair Play” – Boegbeeld voor deze dag is niemand minder dan onze Red Lion Florent Van Aubel!

Webinar: Fair Play toepassen in uw sportclub

Kostprijs: 5 euro

Datum: Maandag 16 mei van 19u tot 20u30

Inhoud: Fair play is een breed begrip. Wil jij leren hoe het bevatbaar te maken voor jouw sporters? Tijdens deze sessie leren we je wat fair play nu precies is en hoe je enkele basisbegrippen van fair play op een positieve manier kan overbrengen binnen jouw sportclub.

Inschrijven: kan hier

“Gender en seksuele diversiteit”

Webinar: Hoe genderbewust communiceren in je sportorganisatie?

Kostprijs: 5 euro

Datum: Dinsdag 17 mei van 19u tot 20u30

Inhoud: Van genderneutraal taalgebruik hebt je wellicht al gehoord. Maar ken je ook de valkuilen van genderneutrale taal? Een voorbeeld: als we de neutrale term ‘nationale voetbalploeg’ gebruiken, denk je dan eerder aan de Rode Duivels of aan de Red Flames? Om die onbewuste vooroordelen en stereotypen bloot te leggen spreken ze bij RoSa vzw liever over genderbewust taal- en beeldgebruik. Benieuwd hoe je hiermee aan de slag kan in je sportorganisatie? Dat ontdek je in deze boeiende vorming. 

Inschrijven: kan hier

“Laagdrempelig sporten en inclusie”

Webinar: Hoe effectief reageren op discriminerende uitspraken?

Kostprijs: 5 euro

Datum: Woensdag 18 mei van 19u tot 20u30

Inhoud: Word je in je sportclub soms geconfronteerd met discriminerende uitspraken? Wil je stilstaan bij wat dit met jou doet als slachtoffer of als getuige? Wil je de basistechnieken leren om hier op een goede manier op te reageren? Dan is deze vorming iets voor jou!

Inschrijven: kan hier

Grensoverschrijdend gedrag

Webinar: Club-Api’s wisselen ervaringen uit en inspireren elkaar

Kostprijs: 5 euro

Datum: donderdag 19 mei van 19u tot 20u30

Inhoud:

Veel clubs zijn de afgelopen jaren in aanraking gekomen met cases integriteit. Maar wat heeft dit in beweging gezet? Wat heeft jouw club geleerd? Tijdens deze sessie bespreken we enkele concrete cases van grensoverschrijdend gedrag. We stellen elkaar vragen, denken samen na over problemen, en nemen de gedeelde ervaringen en inzichten mee naar huis.

Inschrijven: kan hier